Utorak, 25 lipnja, 2024

Policija ga nije ispitivala, učinit će to Tužilaštvo nakon što dobije advokata: Policajcu Elvisu Ćustendilu prijeti najmanje 10 godina zatvora

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Prije nego što pristupi ispitivanju, Ćustendilu mora biti određen advokat po službenoj dužnosti, a procedura za to je pokrenuta i čeka se odluka Kantonalnog suda u Tuzli.

Policajac Elvis Ćustendil u toku dana će biti ispitan u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, a nakon toga će za njega biti zatraženo određivanje pritvora, potvrđeno je danas za Faktor u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Policijski inspektor Elvis Ćustendil (51), preksinoć oko 21 sat, u tržnom centru na Brčanskoj Malti ubio je suvlasnicu kafića “Sydney” Amru Kahrimanović (52) hicima iz službenog pištolja “glock”. Nedugo nakon ubistva, uhapšen je u tuzlanskom naselju Sjenjak u kojem živi, a sinoć oko 21 sat predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.

Upravo se čita:  Tuga do neba: Poznato ko je djevojka (18) koja je život izgubila u jezivoj nesreći kod Nevesinja

Protiv njega je podnesen izvještaj o krivičnom djelu ubistvo po Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine član 166, stav dva, što znači da mu prijeti najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Osumnjčenog za ubistvo, rečeno nam je u Tužilaštvu, nije ispitivala policija i njegovo ispitivanje će obaviti nadležni tužilac. Prije nego što pristupi ispitivanju, Ćustendilu mora biti određen advokat po službenoj dužnosti, a procedura za to je pokrenuta i čeka se odluka Kantonalnog suda u Tuzli.

Upravo se čita:  Dječak koji je povrijeđen u pekari u Blažuju ima teške tjelesne povrede

Zbog težine krivičnog djela, policijski inspektor mora imati advokata prije nego što pristupi ispitivanju od strane tužioca.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Je li moguća prosječna plata od 2.000 maraka?

Ekonomisti poput Zorana Pavlovića ističu da je potrebno resetovati ekonomski sistem kako bi se osiguralo da radna snaga dobije...

Još vijesti za vas