Utorak, 23 srpnja, 2024

Policija lani oduzela 82 vozila višestrukim prekršiocima: Ko je Sarajlija sa dugom od 270.000 KM za neplaćene kazne

Autor:Avaz.ba

Preporučeno

Interesantno je da većina prekršioca kojima je oduzeto vozilo, koriste automobile koji su registrirani na člana porodice ili prijatelja.

Prema podacima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji su ustupljeni „Dnevnom avazu“ , tokom prošle 2023. godine na području Kantona Sarajevo od višestrukih povratnika u vršenju prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja (ZOOBS) na putevima u Bosni i Hercegovini, oduzeta su ukupno 82 motorna vozila.

Najviše vozila oduzeli su pripadnici Policijske uprave Hadžići i Trnovo – 19, zatim PU Novi Grad – 14, PU Ilijaš – 10, Jedinica za saobraćaj – devet, PU Ilidža – devet, PU Vogošća – devet, PU Centar – šest, PU Stari Grad – četiri i PU Novo Sarajevo – dva vozila.

Upravo se čita:  Stan u Goraždu izgorio zbog upaljenje klime: "Šteta je ogromna"

– Putnička motorna vozila se oduzimaju od višestrukih povratnika u vršenju teških saobraćajnih prekršaja, neovisno o tome koliki je iznos duga po Registru neplaćenih kazni – naveli su za „Avaz“ iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Tako su brojni slučajevi vozača koji upravljaju motornim vozilima bez položenog vozačkog ispita, te pod izrečenim mjerama zabrane, kao i neregistriranim vozilom.

Upravo se čita:  Profesor Vedran Zubić protiv rudarenja: Njemačka ima najveće zalihe litija, ali će ugovor potpisati sa Srbijom

Interesantno je da većina prekršioca kojima je oduzeto vozilo, koriste automobile koji su registrirani na člana porodice ili prijatelja.

U Kantona Sarajevo policija je u junu 2023. godine oduzela automobil vozaču iz općine Stari Grad Sarajevo, a koji je višestruki povratnik u činjenju prekršaja u saobraćaju, i svojevrsni rekorder u neplaćanju kazni jer ima dug za saobraćajne prekršaje od skoro 270.000 KM.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Život na kredit: Banke od građana potražuju oko 12 milijardi maraka

Bosanci i Hercegovci bankama su dužni oko 12 milijardi maraka. Značajna cifra koju dugujemo bankama, odnosi se i na...

Još vijesti za vas