Subota, 20 travnja, 2024

Policija mu upala u kuću zbog igračke minobacača

Preporučeno

Policija je prije nekoliko dana upala u dom Iana Driscolla u Tawkesburyju u Velikoj Britaniji zbog fotografije na kojoj se mogla vidjeti igračka minobacača.

minobacac“Igračka ‘Action Man’ je pomalo ličila na mene pa sam je odlučio postaviti na Facebook. Nisam ni primijetio da se u pozadini nalazi minobacač”, rekao je Driscoll, koji pravi i prodaje umanjene modele i replike raznih stvari.

Upravo se čita:  Njemački poljoprivrednik nedeljom radio na njivi, čega ga kazna

Međutim, neko je primijetio minobacač i prijavio Driscolla policiji. Ubrzo se pred njegovim domom pojavilo pet vozila sa naoružanim policajcima koji su pretražili cijelu njegovu kuću, prenosi Gizmodo.

Driscoll se pita da li je iko od nadležnih uopšte pogledao fotografiju prije nego je poslao policiju pred njegova vrata, jer da jeste vjerovatno bi vidjeli da je minobacač malo veći od akcijske figure i da je otprilike iste veličine kao i daljinski upravljač koji se može vidjeti na fotografiji.

Upravo se čita:  Kupovao traktor preko interneta pa ostao bez traktora i para

“Minobacač je jako mali i svima je jasno da je u pitanju igračka. Još uvijek se smijem tome. Bilo je zaista urnebesno”, kazao je Driscoll.

“Informacija nam je dostavljena sa najboljim namjerama, a mi smo također imali najbolje namjere. Mislim da je bolje što smo reagovali brzo, nego da se kasnije ispostavilo da je u pitanju bilo pravo oružje. Policajcima je bilo drago da u pitanju nije bilo nešto ozbiljnije”, rekla je Alexa Collicott, glasnogovornica policije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas