Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Policija mu upala u kuću zbog igračke minobacača

Nemojte propustiti

Policija je prije nekoliko dana upala u dom Iana Driscolla u Tawkesburyju u Velikoj Britaniji zbog fotografije na kojoj se mogla vidjeti igračka minobacača.

minobacac“Igračka ‘Action Man’ je pomalo ličila na mene pa sam je odlučio postaviti na Facebook. Nisam ni primijetio da se u pozadini nalazi minobacač”, rekao je Driscoll, koji pravi i prodaje umanjene modele i replike raznih stvari.

Upravo se čita:  Komšije tužile ženu jer joj je sin lupao po parketu. Sud odlučio: Stan nije javno mjesto

Međutim, neko je primijetio minobacač i prijavio Driscolla policiji. Ubrzo se pred njegovim domom pojavilo pet vozila sa naoružanim policajcima koji su pretražili cijelu njegovu kuću, prenosi Gizmodo.

Driscoll se pita da li je iko od nadležnih uopšte pogledao fotografiju prije nego je poslao policiju pred njegova vrata, jer da jeste vjerovatno bi vidjeli da je minobacač malo veći od akcijske figure i da je otprilike iste veličine kao i daljinski upravljač koji se može vidjeti na fotografiji.

Upravo se čita:  Doktor i medicinska sestra imali odnose u Hitnoj, šokirani pacijenti sve snimali

“Minobacač je jako mali i svima je jasno da je u pitanju igračka. Još uvijek se smijem tome. Bilo je zaista urnebesno”, kazao je Driscoll.

“Informacija nam je dostavljena sa najboljim namjerama, a mi smo također imali najbolje namjere. Mislim da je bolje što smo reagovali brzo, nego da se kasnije ispostavilo da je u pitanju bilo pravo oružje. Policajcima je bilo drago da u pitanju nije bilo nešto ozbiljnije”, rekla je Alexa Collicott, glasnogovornica policije.

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo