Petak, 24 svibnja, 2024

Policija o ubistvu Tuzli: Šta se sinoć dogodilo u naselju Miladije?

Preporučeno

Više informacija Tužiteljstvo TK će biti u mogućnosti saopćiti nakon što se obave potrebne istražne radnje i vještačenja, saopćeno je iz policije.

U tuzlanskom naselju Miladije sinoć se desilo stravično ubistvo u kojem je Emin Mustafić zvani “Pinki” usmrtio Ismara Karahmeta zvanog “Kinez”.

O ovom slučaju se oglasila i Uprava policije MUP-a TK po ovlaštenju Tužilaštva TK. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

-Sinoć oko 19,40 sati u stanu u tuzlanskom naselju Miladije, muška osoba I.K. (1995) iz Tuzle usmrćena je najvjerovatnije pucanjem iz vatrenog oružja, nakon kraćeg sukoba sa osumnjičenim E M.(1992) iz Tuzle.

Upravo se čita:  Mujagi koji je svirepo ubio kćerkicu, sina i suprugu Amelu, sutra će klanjati dženazu u Kiseljaku kod Tuzle

Osumnjičenom E. M. je oduzeta sloboda, a u toku je kriminalistička obrada. Uviđaj na mjestu događaja obavila je sinoć dežurna Tužiteljica u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije UP MUP TK-a. Danas je obavljena je obdukcija tijela preminulog I.K., a nalaz i mišljenje vještaka će biti dostavljen Tužilaštvu. Osumnjičeni će u toku dana biti predat u nadležnost Tužilaštva, te će biti donesena Naredba o provođenju istrage, a isti će biti ispitan na okolnosti sinoćnjeg događaja.

Upravo se čita:  Užas u Tuzli: U stanu muškarca koji je sinoć izvršio samoubistvo pronađena beživotna tijela djece i žene

Više informacija Tužiteljstvo TK će biti u mogućnosti saopćiti nakon što se obave potrebne istražne radnje i vještačenja, saopćeno je iz policije.

Emin Mustafić je osoba koja je od ranije poznata policiji. Naime, on je u julu 2020. godine, zajedno sa Amirom Mujićem, počinio krivično djelo nasilničko ponašanje s ciljem nanošenja teških tjelesnih povreda.

Upravo se čita:  Tužilaštvo se oglasilo o užasu u Tuzli: Potvrđen pronalazak tri tijela u stanu, istražitelji na terenu

U slučaju u kojem je bio uhapšen, Mustafić je sa Mujićem u stanu u Tuzli pretukao i zlostavljao muškarca, a sve su snimali mobilnim telefonom.

Dok je policija rasvjetljavala ovaj događaj, E. M. je počinio još jedan i on se odnosi na krađu te zlostavljanje kućnog ljubimca, odnosno psa, što je također snimao i postavljao na društvene mreže. Tada je policija pronašla ukradene stvari, a pas je vraćen vlasniku.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je nastradali mladić: Motociklista poginuo u sudaru kod Laktaša

U teškoj saobraćajnoj nesreći rano jutros kod Laktaša poginuo je motorista Kristian Daić (35) iz Bosanskog novog (Novog Grada). Nesreća...

Još vijesti za vas