Nedjelja, 21 travnja, 2024

Porasla cijena ulaznica za Panonska jezera: Četveročlana porodica vikendom za ulaz mora izdvojiti 28 KM

Preporučeno

Ljetna sezona na Panonskim jezerima počinje 1. juna i traje do 31. augusta.

Javno komunalno preduzeće (JKP) Pannonica danas je saopćilo da su povećane cijene ulaznica na Panonska jezera, a kao razlog za povećanje naveli su rast cijena većine roba i usluga potrebnih za rad kompleksa.

– Došlo je do povećanja cijena dnevnih ulaznica za 0,50 KM za redovne i đačke kategorije. Na prošlogodišnjem nivou ostaju cijene dnevnih ulaznica za djecu do sedam godina, povlaštene kategorije, odnosno penzionere, ratne vojne invalide, porodice poginulih boraca i šehida, invalide više od 60 posto. Iste cijene ostaju i za poslijepodnevne ulaznice, kao i usluge izdavanja plažnog mobilijara – saopćeno je iz Pannonice.

Upravo se čita:  I to je moguće u BiH: Preduzeća bez ijednog zaposlenog zarađuju milione

Ljetna sezona na Panonskim jezerima počinje 1. juna i traje do 31. augusta.

Redovna cijena ulaznice radnim danima sada iznosi 6,50 KM, a vikendom 8,50 KM. Đačka ulaznica za djecu od sedam do 14 godina iznosit će 4,50 radnim danima, a 5,50 KM vikendom.

Cijene koje se nisu mijenjale su povlaštena ulazica koja radnim danom košta četiri, a vikendom pet KM, dječija ulazinica koja tokom radne sedmice košta tri, a vikendom 3,5 KM. Cijena redovnih poslijepodnevnih ulaznica, koja se naplaćuje od 16.30 sati, radnim danima košta četiri, a vikendom pet KM. Poslijepodnevni ulaz za povlaštene kategorije i đake, radnim danima iznosi tri, a vikendom četiri marke, a za djecu su cijene dvije i 2,50 KM.

Upravo se čita:  Građani u dijelu BiH već kupuju pelet za narednu sezonu: "Cijena čak i 380 KM po toni"

Znatno su poskupjele i sezonske ulaznice pa redovna košta 133, povlaštena 90, studentska i đačka 98, a dječija 80 KM. Redovna mjesečna ulaznica košta 76, povlaštena 45, studentska i đačka 55, a dječija 38 KM.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

SDS otpustio 37 radnika, na izbore bi mogao pod imenom SDS Volja naroda

Srpska demokratska stranka održava sjednicu Glavnog odbora u Doboju, nakon koje će biti i zvanično poznato na koji način,...

Još vijesti za vas