Četvrtak, 18 travnja, 2024

Potresna ispovijest: “Rekli su mi da će moju bebu spaliti zajedno s medicinskim otpadom”

Preporučeno

Cathryn Hurley
Cathryn Hurley

Žalosni roditelji koji su ostali bez djece usred spontanih pobačaja ili rođenjem mrtve djece ispričali su kako su s njima u bolnicama postupali bezosjećajno i bezbrižno.

Mnogi su ostali zaprepašteni kada im je rečeno da će ostaci njihovih mrtvih beba biti spaljeno zajedno s drugim medicinskim otpadom.

Britanka Cathryn Hurley (35), čija je trudnoća prekinuta nakon 13 sedmica, jedna je od žrtava bezosjećajnog sistema zdravstva.

Ona je ispričala što joj se dogodilo kada je išla na ultrazvuk kojem se jako veselila.

– Rekli su mi da im je žao te da je mojoj bebi srce prestalo kucati nakon osam sedmica. Nisam niti znala da je mrtvo dijete u meni već pet sedmica. Uhvatila me histerija i počela sam plakati. Sestra je govorila o opcijama. Pustiti da se stvari prirodno dogode ili napraviti pobačaj u bolnici – ispričala je Cathryn koja se odlučila za drugu opciju.

– Pitala sam jednu od sestara što će se dogoditi s mojom bebom, a ona mi je rekla da će biti zapaljena s ostatkom otpada – prisjetila se nesretna Cathryn.

Svoju priču je ispričala i Samantha Allington koja je također osjetila nemar zdravstvenog sistema na svojoj koži kada je u sedmoj sedmici trudnoće zbog bolova došla u bolnicu.

– Morala sam dati uzorak urina, a beba je umrla dok sam bila u WC-u. Sestra je došla, zgrabila je posudu i istrčala s njom. Bila sam tužna dok sam se pitala što je učinila s mojim djetetom. Kasnije mi je rečeno da je spaljeno. Osjećala sam se kao da je moje dijete ukradeno od mene – ispričala je Samantha.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Otac maloljetnika koji je ustrijeljen u Starom Gradu nudi 10 hiljada eura za informacije o napadaču

Hilmija Garibović, čiji je maloljetni sin prije mjesec dana bio meta pucnjave u Starom Gradu, danas je ponudio nagradu...

Još vijesti za vas