Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024

Povučen Konzumov proizvod zbog pacova u konzervi, reagovala inspekcija

Preporučeno

Radi se o konzervi smeđeg graha K plus Garden Good s rokom trajanja do 17.9.2026., proizvođača Fiamma Vesuviana iz Italije.

Udruženje za zaštitu potrošača Hrvatske na Facebook stranici “Halo, inspektore” objavila je fotografije konzervisanog graha Konzumove robne marke K Plus od 400 grama u kojem je kupac, kako tvrdi, pronašao polovinu pacova.

Nakon njihove objave, pišu na stranicama, reagovala je Sanitarna inspekcija, a oglasili su se iz korporativnih komunikacija Konzuma. Iz Konzuma su izrazili žaljenje i saopštili da su seriju proizvoda povukli iz prodaje, prenosi Index.hr.

Upravo se čita:  Brutalno pretukla nastavnicu biologije jer je njenom sinu zaključila dvojku: "Ne znaš ti ko sam ja"

Radi se o konzervi smeđeg graha K plus Garden Good s rokom trajanja do 17.9.2026., proizvođača Fiamma Vesuviana iz Italije.

“Žao nam je zbog situacije koja se dogodila našem kupcu. Nakon na primljene reklamacije kupca, u koordinaciji s proizvođačem i svim nadležnim institucijama, preduzeli smo sve potrebne radnje skladno internoj proceduri.

Obavijestili smo proizvođača i zatražili izjavu. Iako u ovom trenutku ne raspolažemo svim potrebnim informacijama, u kontaktu smo s proizvođačem te smo iz predostrožnosti i s ciljem zaštite naših kupaca, na vlastitu inicijativu, navedenu seriju proizvoda povukli iz prodaje. Dodatno, sproveden je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je Konzum sproveo sve potrebne aktivnosti i provjere.

Upravo se čita:  Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Mladi konobar koji je sve oduševio: Zaposlio sam se da pomognem baki, da njoj bude lakše

Konobar Dušan Đorđević oduševio je region nakon što je travel bloger Kristijan Iličić objavio snimak njega na poslu u...

Još vijesti za vas