Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Poznat identitet nastradalog čuvara u velikom požaru u Srebreniku: Radi se o demobilisanom borcu Armije RBiH

Preporučeno

U toku gašenja od otrovnih plinova, povrijeđena su četiri vatrogasca iz PJ Srebrenika.

Nakon požara u firmi „Zahareks“ u Ćehajama kod Srebrenika, od prije tri godine, u ovom gradu ponovo je u nedjelju, 14.aprila buknuo požar u jednoj firmi.

Ovog puta, gorjelo je skladište u d.o.o „Dom smreka“. Požar je u PS Srebrenik dojavljen u 14:25 sati, a na lice mjesta su odmah krenule ekipe vatrogasaca iz PVJ Srebrenik, ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja, policijske stanice i brojni sugrađani, koji su nastojali pomoći u gašenju vatrene stihije. U međuvremenu, su u pomoć stigli i vatrogasci iz PVJ Gradačac.

Upravo se čita:  Ovo je Amela koju je u Tuzli, zajedno sa dvoje djece usmrtio suprug

Kada su stigli na požarište, zatekli su povrijeđenog muškarca, koji je hitno prevezen u Dom zdravlja, ali je ubrzo preminuo.

Prema nezvaničnim informacijama, podlegao je čuvar firme Nermin Karić (51) iz sela Rapatnica, demobilisani borac Armije Republike BiH.

Smrt je konstatovao ljekar mrtvozornik. Uzroci njegove smrti će se znati nakon obdukcije i uviđaja na velikom požaru.

Upravo se čita:  Lokomotiva udarila vozilo na prelazu: Mašinovođa počeo da koči ali se udes nije mogao izbjeći

U toku gašenja od otrovnih plinova, povrijeđena su četiri vatrogasca iz PJ Srebrenika.

Dvojica su, nakon ukazane pomoći vraćena na kućni oporavak, a dvojica upućena na UKC u Tuzli. Sada se već zna da će šteta od požara biti velika. Požarište je odmah obišao i gradonačelnik Srebrenika Adnan Bijelić.

– Potreslo me je sve što sam vidio na licu mjesta, a ponajviše činjenica da je naš sugrađanin Nermin Karić (51) borac Armije Republike BiH i navodno čuvar u firmi izgubio život. Danas ću posjetiti njegovu porodicu u Rapatnici kod Srebrenika, jučer sam posjetio četvoricu povrijeđenih vatrogasaca. Hvala vatrogascima Srebrenika i Gradačca, hvala policiji i medicinskom osoblju na izuzetnom angažovanju da se požar lokalizuje i ugasi, hvala našim sugrađanima koji su stigli da pomognu. U ovakvim situacijama se pokazuje prava ljudska solidarnost – kazao je Bijedić.

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas