Srijeda, 24 travnja, 2024

Pravosnažna presuda za jezivi zločin u BiH: Polio je benzinom, pa zapalio pred kćerkom, osuđen je na 25 godina robije

Preporučeno

Posljednjom presudom potvrđena je ranija odluka, pa će Stanivuković izdržavati kaznu od 25 godina robije.

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Branislava Stanivukovića (46) iz Kukulja kod Srpca na 25 godina zatvora zbog mučkog ubistva nevjenčane supruge Milice Marinković (33) koju je polio benzinom i zapalio.

Prvostepenom presudom Branislav Stanivuković je u Okružnom sudu u Banjoj Luci u oktobru 2021. godine osuđen na 30 godina, ali je Vrhovni sud RS u međuvremenu smanjio kaznu na 25 godina zatvora.

Posljednjom presudom potvrđena je ranija odluka, pa će Stanivuković izdržavati kaznu od 25 godina robije.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Ubistvo se dogodilo 20. jula 2020. godine u Aleksandrovcu kod Laktaša. Prema navodima iz presude, Stanivuković je na očigled žrtvine kćerke Slađane, suprugu polio benzinom i zapalio. Nesretna žena je zadobila opekotine 2. i 3. stepena po glavi, leđima i obje ruke. Hospitalizovana je u UKC RS gdje je podlegla poslije 13 dana.

Prema navodima optužnice, prvi put je nesretna žena pobjegla od nasilnog supruga 2012. godine, a kao osvetu Stanivuković je zapalio kuću njenog očuha i majke u mjestu Mrčevci kod Laktaša.

Upravo se čita:  "Govorio je da će nas ubiti i silovati nam kćerku": Sarajka prijavila komšiju zbog brutalnih prijetnji njoj i njenoj porodici

– Iz straha za život svoje maloljetne kćerke M. S, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, žena se vratila u vanbračnu zajednicu s nasilnikom, navodi se u optužnici.

Dugogodišnje zlostavljanje i porodično nasilje kulminiralo je 20. jula 2020. godine. Kobnog dana Stanivuković je presreo vanbračnu suprugu na lokalnom putu kod Aleksandrovca, polio je benzinom i zapalio. Sve je posmatrala kćerka žrtve. Nesretna žena je sa teškim opekotinama prebačena u UKC RS, ali je nažalost preminula 3. avgusta.

Upravo se čita:  Otac maloljetnika koji je ustrijeljen u Starom Gradu nudi 10 hiljada eura za informacije o napadaču

Inače, Stanivuković je ranije osuđen na tri godine zatvora zbog uzgoja i trgovine marihuanom. Tu presudu je, u septembru, potvrdio Vrhovni sud RS, piše Srpskainfo.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj unosa 45.000,00 eura, objavila je Carinska uprava Republike...

Još vijesti za vas