Četvrtak, 18 travnja, 2024

Reagovalo Ministarstvo prosvjete RS zbog učenika koji su klanjali u školi u Srebrenici

Preporučeno

Nakon što je prijavljeno da su u "Prvoj osnovnoj školi" u Srebrenici u ponedjeljak i četvrtak učenici bošnjačke nacionalnosti, na času fizike, odnosno engleskog jezika, na mobilnom telefonu puštali molitvu, a zatim klanjali, iz škole su potvrdili da su razgovarali sa učenicima.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS su potvrdili “Nezavisnim” da su upoznati sa situacijom u JU “Prva osnovna škola” Srebrenica u vezi sa ponašanjem učenika na časovima fizike i engleskog jezika u toku ove sedmice.

“Svim prosvjetnim radnicima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja nastavnog plana, programa i na blagovremeno upućivanje učenika, kod kojih se uoči neprimjereno ponašanje na času ili u toku boravka u školi, na razgovor sa zaposlenima u stručnoj službi. Nastavnim planom i programom je jasno propisano šta učenici izučavaju na časovima fizike i engleskog jezika i nije prihvatljivo bilo koje odstupanje od navedenog plana”, navode iz Ministarstva.

Upravo se čita:  Prognoza nije obećavajuća: “Zima” u aprilu će potrajati, evo kada stiže stabilizacija

Dodaju da svako odstupanje od očekivanog ponašanja, svako ometanje rada nastavnika i drugih učenika u toku časa kao i upotreba mobilnih telefona može dovesti do pokretanja disciplinskog postupka protiv učenika koji ometaju nastavni proces ili protiv nastavnika koji ne ispunjavaju propisani nastavni plan i program.

“U slučaju potrebe, može biti pokrenuta i odgovornost nastavnika kod kojih se uoči da ne sarađuju u dovoljnoj mjeri sa stručnom službom škole u situacijama kada je potrebno rano i preventivno djelovanje prema svim neprimjerenim oblicima ponašanja”, zaključuju iz ovog Ministarstva.

Upravo se čita:  Poznato za koliko će biti uvećane penzije u BiH i njihovi novi iznosi: Isplata počinje u maju

Nakon što je prijavljeno da su u “Prvoj osnovnoj školi” u Srebrenici u ponedjeljak i četvrtak učenici bošnjačke nacionalnosti, na času fizike, odnosno engleskog jezika, na mobilnom telefonu puštali molitvu, a zatim klanjali, iz škole su potvrdili da su razgovarali sa učenicima.

Oglasila se direktorica škole

Kako je kazala za “Nezavisne” direktorica ove škole Snježane Jandrić, preduzete su sve mjere koje su u njihovoj nadležnosti.

“Preduzeli smo sve mjere, a informacije ćemo proslijediti resornom ministarstvu, i postupićemo u skladu s propisima, već radimo na tome. Inače, školi se niko nije obratio niti žalio, a mi smo o ovom slučaju saznali od građanina Srebrenice. Djeca idu u ovu školu, mi smo obavili razgovor s njima, a oni su shvatili da su pogriješili”, kazala je Jandrićeva.

Upravo se čita:  Od danas ponovo omogućene posjete u KCUS

Jandrićeva je kazala da su snimak vidjeli na društvenim mrežama, ali da ih niko o tome ranije nije obavijestio, niti je neko od djece ili njihovih roditelja i nadležnih organa uputio bilo kakvu primjedbu i reakciju.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!

Brzo su pozvali Vladicu, koji je vješto uhvatio mladog stepskog smuka na ovom neobičnom mjestu. Srećom, ova vrsta zmije...

Još vijesti za vas