Subota, 20 travnja, 2024

Rekao mu djedov duh – Osmogodišnji dječak u Zimbabveu oženio babu (61)

Preporučeno

Saneleu je dobio ime po pokojnom djedu koji se nikada nije oženio sa djevojkom u bijeloj vjenčanici, pa se javio dječaku i rekao mu da to uradi, a on je izabrao Helen

zimbabve

Oko stotinu zvanica na jednoj svadbi u Zimbabveu svjedočilo je najbizarnijem sklapanju braka. Mlada Helen Šabangu, stara 61 godinu, pošla je za osmogodišnjeg dječaka Sanelea Masilela.

Obje porodice bile su prisutne na svadbi, a dječakova tetka Patijenca Masilela (46) je objasnila zbog čega je i kako do nje uopšte i došlo.

Upravo se čita:  Njemački poljoprivrednik nedeljom radio na njivi, čega ga kazna

– Dječak je dobio ime po svom pokojnom dedi koji se nikada nije prikladno oženio djevojkom u bijeloj vjenčanici, zbog čega je njegov duh rekao Saneleu da se oženi, a on je izabrao Helen. Roditelji su ozbiljno to shvatili, i prošlog marta su platili mladu, uvjereni da je to ono što njihov predak želi – rekla je ona, dok je “mlada” dodala:

– Ja sam udata i imam petero svoje djece, ali znam da je ovo ono što preci žele i sada su sretni. Ovo je samo obred. Sada se samo igramo, ali je to znak da će jednoga dana zaista biti oženjen – kazala je Helen.

Upravo se čita:  Kupovao traktor preko interneta pa ostao bez traktora i para

Mladin suprug Alfred (65) ni sam nije imao ništa protiv – opet, zbog predaka.

Dječak kaže da on voli Helen i da ju je zato odabrao, ali da će sada krenuti u školu i učiti marljivo.

– Jednoga dana ću se oženiti djevojkom svojih godina – dodao je on.

Međutim, neki pripadnici ove zajednice bili su šokirani.

Upravo se čita:  Njemački poljoprivrednik nedeljom radio na njivi, čega ga kazna

– Kako neko može da ode ovoliko daleko samo zbog predaka? Ovo je dokaz da ljudi poruke koje im oni šalju shvataju jako ozbiljno – rekla je jedna mještanka iako ovo nije bio zakoniti brak i obavljen je samo zbog obreda.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas