Srijeda, 28 veljače, 2024

Rekonstrukcija kobne nesrereće: Nakon udara nesretna djevojka letjela više od 30 metara, krv je tekla ulicom…

Preporučeno

“Odmah sam pogledao kroz izlog svoje radnje i vidio patike koje padaju na pješački prelaz! Izašao sam i vidio djevojku, čija je glava bila bukvalno unakažena! Krv je tekla ulicom. Nikad neću zaboraviti taj prizor”, rekao je radnik iz obližnje prodavnice

– Mitrović je vozio BMW X6 i velikom brzinom je išao niz Ustaničku ulicu iz pravca Bulevara kralja Aleksandra. Kad je došao do pješačkog prelaza, gdje postoji i semafor, pojavila se djevojka, koja je prelazila ulicu. Automobil je naletio na Andreu, koja je od siline udarca odletjela čak 30 metara – ispričao je izvor istrage za srbijanski Kurir.

Upravo se čita:  MUP RH objavio snimke: Vozači iz BiH probijaju rampe na granici, policajka se bacila u stranu da izbjegne udar

Nakon udarca Aleksandar se nije zaustavio, već je, ne smanjujući brzinu, produžio ka Dušanovcu!

– Aleksandar je vozio još kilometar i tek onda se zaustavio. Prema našim saznanjima, odmah je pozvao oca i ispričao šta se desilo, a tek dva i po sata poslije nesreće došao je u beogradsku policiju u prisustvu advokata i oca Željka, koji je u četvrtak oko 22.30 doputovao iz Londona.

udes-bgdVidjelo se da je dečko izbezumljen i u šoku. Nije bio bahat i sarađivao je s policajcima. Odmah mu je urađen alko-test, kojim je utvrđeno da mladić nije bio pijan. Urađena mu je i analiza krvi i utvrđeno je da nije bio ni pod dejstvom narkotika – kaže izvor Kurira.

Upravo se čita:  Ona je najmlađi doktor pravnih nauka, Mis turizma Evrope, odbojkaški sudija, poliglota... Upoznajte Saru Mitić, djevojku za primjer!

Očevici tragedije kažu da je djevojka prelazila ulicu na pješačkom prelazu, a prema našim saznanjima, Mitrović je prošao kroz crveno svjetlo.

– BMW se iznenada pojavio, jednostavno se sjurio niz Ustaničku ulicu! Mislim da je išao oko 100 kilometara na sat, iako je u toj ulici ograničenje 40 kilometra na sat. Djevojka nije imala nikakve šanse da ga izbjegne – kaže očevidac.

Sagovornik Kurira dodaje da se iznenada čuo jak udarac i vrisak.

– Odmah sam pogledao kroz izlog svoje radnje i vidio patike koje padaju na pješački prelaz! Izašao sam i vidio djevojku, čija je glava bila bukvalno unakažena! Krv je tekla ulicom. Nikad neću zaboraviti taj prizor – rekao je radnik iz obližnje prodavnice.

Upravo se čita:  Nova pravila u Srbiji: I vozačima iz BiH može biti oduzeto vozilo, provjerili smo zbog čega, kada i kako?
Prijeti mu maksimalno 12 godina robije
Prijeti mu maksimalno 12 godina robije

Svi prikupljeni dokazi ukazuju na to da je Mitrović prošao kroz crveno svjetlo na semaforu!

– Njemu se na teret stavlja teško djelo protiv bezjbednosti saobraćaja sa smrtnom posljedicom, a za to je zaprećena kazna od dvije do 12 godina robije – kaže izvor Kurira iz Tužilaštva.

– Ukoliko snimci s kamera i vještačenje pokažu da je na semaforu bilo zeleno svjetlo, djelo koje se Aleksandru stavlja na teret biće prekvalifikovano – potvrđuje naš izvor iz Tužilaštva.

(Bh-index,Blic,Kurir)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas