Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Rogera Federera sustižu godine, ili je samo riječ o lošem danu!?

Preporučeno

Roger Federer, drugoplasirani na ATP listi danas je neočekivano izgubio od Japanca Kei Nishikoria rezultatom 6-4, 1-6, 6-2 u trećem krugu Madrid Opena.

Foto: NYTimes
Foto: NYTimes

Iako zemlja nije preferirana podloga 23-godišnjeg Nishikoria on je uspio prirediti već drugo veliko iznenađenje u Madridu nakon što je Grigor Dimitrov izbacio Novaka Đokovića.

„On je uvijek bio moj idol. Zapravo, pobijediti njega je bio jedan od ciljeva moje teniske karijere“, rekao je Nishikori. „Desilo se to na zemlji i to je nevjerovatno. To nije moja podloga.“

S druge strane, Federer već neko vrijeme ne ostvaruje rezultate na kakve je navikao svoje fanove. Mnogi se pitaju da li je vrijeme ovog velikana prošlo.

Svaka generacija pamti svoje sportske velikane ( Ronaldo, Michael Jordan, Michael Schumacher itd.) a Roger Federer će zasigurno zuzeti zasluženo mjesto među navedenim. Međutim, uvjereni smo da 31-godišnji Švicarac još uvijek nije za starog gvožđa.

(Bh-index)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Gdje žive i čime se bave potomci bh. zvijezda: Djeca Dine Merlina završila prestižne univerzitete

Ko okusi život pod svjetlima reflektora uglavnom svoje nasljednike pokušava sačuvati daleko od očiju dijela javnosti koju zanima privatni...

Još vijesti za vas