Subota, 10 lipnja, 2023

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Ko je upravljao službenim Golfom Predraga Kurteša

Nemojte propustiti

Federalni ministar MUP-a Predrag Kurteš sinoć je, prema tvrdnjama očevidaca, u centru Sarajeva učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj, srećom, nije bilo povrijeđenih

golf-nesreca

H. A, koja je upravljala automobilom Polo (082-T-227), sinoć je u 19.45 sati, u Titovoj ulici, udarila u službeni Golf (M65-O-435), vlasništvo FMUP-a, piše Oslobođenje.

Prema informacijama koje je novinarima dao Irfan Nefić, portparol MUP-a KS-a, ovim vozilom je upravljao Adnan Zubović. Nefić negira da se u automobilu uopće nalazio federalni ministar policije Kurteš. On potvrđuje da u ovome udesu nije bilo povrijeđenih, te da je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Upravo se čita:  Šokantan slučaj u BiH: Muškarac (32) polio sebe i policajca zapaljivom tekućinom potom zapalio, nakon ukazane pomoći odmah je uhapšen!

Prema izjavama dvoje pješaka koje su dali i policajcima u vrijeme uviđaja, ministar Kurteš je bio u pripitom stanju, te se nakon nezgode udaljio sa lica mjesta. Policija je, kako saznajemo, upozorila i Zubovića na konsekvence lažnog svjedočenja, navodi Oslobođenje.

Uviđaju su prisutvovali i nekolicina tjelohranitelja koji su pokušali da ometu službena lica pri obavljanju posla, a otac djevojke koja je upravljala automobilom Polo istakao je kako se čitav incident neće zataškati, te kako će sve završiti na Sudu.

Upravo se čita:  Novi detalji o ubistvu iz osvete u Velikoj Kladuši: Dvije osobe na ispitivanju

Portparol MUP-a KS-a Irfan Nefić nije želio odgovarati na novinarska pitanja pozivajući se na istragu koja je u toku.

Pročitajte još

Izdvajamo

Novi trošak za Bosance i Hercegovce: Evo koliko će se plaćati ulaz u EU i Veliku Britaniju

Ovaj potez posebno pogađa građane Bosne i Hercegovine, imajući u vidu da je Hrvatska, članica EU, još uvijek najpopularnija...

Možda vas zanima i ovo