Nedjelja, 14 travnja, 2024

Sarajevo: Žena opljačkana u vlastitom stanu, zalutali metak pogodio kuću, razbojništvo u kladionici…

Preporučeno

Službenici Četvrte policijske uprave Ilidža, u petak, 1. februara, u 13 sati su uhapsili B.N. (1982.), iz Cazina, na osnovu potrage Kantonalnog suda u Bihaću, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

UHAPŠENI ZBOG TEŠKE KRAĐE

Službenici Treće policijske uprave Novi Grad uhapsili su u petak, 1. februara, u 12.30 sati H.A. (1995.) i maloljetnog K.S. (1995.), obojica iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa učinjena na naročito opasan ili drzak način na štetu maloljetnog E.M.R, iz Sarajeva.

Uhapšeni su predati u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba MUPKS-a.

UHAPŠEN ZBOG KRAĐE U AUTOMOBILU GOLF

Službenici Treće policijske uprave Novi Grad uhapsili su u petak, 1. februara, u 15.15, sati Dž.M. (1979.), iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je u noći s 31. januara na 1. februar počinio krivično djelo teška krađa u vozilu „golf II“, reg. oznaka J63-T-254, koje je u vlasništvu Š.Š. iz Sarajeva.

Upravo se čita:  Velika tragedija pogodila grad u BiH: Tokom probe na folkoru preminuo 17-godišnjak

Krađa je izvršena dok se automobil nalazio parkiran uz ulici Grada Bakua do broja 4 u općini Novi Grad Sarajevo.

Uhapšena osoba predata je u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba MUPKS-a.

HAPŠENJE ZBOG RANIJE KRAĐE

Službenici Četvrte policijske uprave Ilidža u petak, 1. februara, u 17.30 sati, uhapsili su P.A. (1991.) i L.A. (1991.), obojica s Ilidže, zbog postojanja osnova sumnje da su u ranijem periodu počinili krivično djelo teška krađa.

Oni su predati u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba MUP KS.

UHAPŠEN ZBOG OŠTEĆENJA TUĐE STVARI

Službenici Treće policijske uprave Novi Grad uhapsili su u petak, 1. februara, u 18.15 sati, B.G. (1983.), iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

On je potom predat u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba MUPKS-a.

ISPALJENIM METKOM OŠTEĆENA FASADA KUĆE

Četvrta policijske uprave Hadžići obaviještena je u petak, 1. februara, oko 18.45 sati, da je od ispaljenog zrna iz vatrenog oružja došlo do oštećenje fasade na kući koja je u vlasništvu Š.H., a koja se nalazi u ulici Binježevo broj 96, općina Hadžići.

Upravo se čita:  Iz sarajevske policije objavili detalje tragedije: Utvrđeni identiteti pronađene žene i djeteta na Bentbaši

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, a o ovom događaju obaviješten je kantonalni tužilac u Sarajevu, dok su uviđaj obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

RAZBOJNIŠTVO U STANU

U petak, 1. februara, oko 12.30 sati, u službene prostorije Policijske stanice Centar pristupila je R.S. iz Sarajeva koja je prijavila da je 12. januara oko 14.00 sati u ulici Muhameda Hadžijahića 37, dok se nalazila u stanu, nepoznata osoba, uz prijetnju nožem, izvršila krivično djelo razbojništva.

Tada joj je ukradena određena suma novca i zlatni nakit.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela službenici Prve policijske uprave Centar su u petak u 20.25 sali uhapsili M.K. (1995.) ,iz Sarajeva, koji je predat u Odsjek za zadržavanje uhapšenih osoba MUPKS-a.

U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI POVRIJEĐEN PJEŠAK

Na kolovozu raskrsnice na magistralnom putu M-17 i ulice Ibrahima Ljubovića, u općini Ilidža, u petak, 1. februara, u 20.45 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je teško povrijeđen pješak, maloljetni B.A. (1996.), iz Sarajeva, ali vozač ni vozilo nisu poznati policiji.

Upravo se čita:  Objavljene fotografije požara u kojem su poginule majka i kćerka

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu gdje je zadržan na daljem liječenju.

O nesreći je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj su izvršili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

KRIVOTVORENJE NOVCA

Službenici Prve policijske uprave Centar uhapsili su u petak u 22.05 sati maloljetnog Đ.A. (1995.) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje daje počinio krivično djelo krivotvorenje novca.

O hapšenju je upoznat dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu.

RAZBOJNIŠTVO U KLADIONICI

U ulici Bulevar Meše Selimovića 25 u općini Novo Sarajevo, u sportskoj kladionici “Sport plus” u petak, 1. februara, u 23.00 sati nepoznata osoba, uz prijetnju pištoljem, izvršila je krivično djelo razbojništvo nad V.M. iz Sarajeva te otuđila određenu sumu novca.

O razbojništvu je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, dok službenici policije rade na rasvjetljavanju događaja, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve je više onih sa “šest nula” na računu: Ovo je grad u BiH koji ima više od 150 milionera

Informacija koju je prije nekoliko mjeseci objavio BiznisInfo.ba, da u Živinicama ima više od 150 milionera, izazvala je pravu...

Još vijesti za vas