Srijeda, 4 listopada, 2023

Slike iz BiH kojih se trebamo sramiti: Ponašaju li se ovako i u Njemačkoj?

Preporučeno

Pitamo se da li bi u zemlji u kojoj su se nastanili prije nekoliko godina smjeli i pomisliti ovako nešto uraditi?! I još iza sebe ostaviti brdo smeća.

Gdje god nađeš zgodna mjesta, tu drvo posadi! Nekada su se u tome mnogi u tome utrkivali, dok će pojedinci to zgodno mjesto iskoristiti da, što bi se u narodu reklo – malo prizalogaje i zalegnu.

E baš to „zalijeganje“ odlično prilici ovoj trojici kršnih momaka koji su se na Alipašino Polje u Sarajevu dovezli sa automobilom stranih registarskih oznaka. Došli momci u svoju dragu BiH pa se uželjeli trave, mirsa tek izlistalih krošnji onog blagodarenog drveta koje oni nisu ni posadili, piše Hayat.ba.

Nagradilo iz drvo izobiljem hlada, a oni kao nekad ana teferiču „zalegli“ na haubi automobila pa „položili“ sofru ispred sebe.

Foto: Hayat

I sve bi se moglo tolerisati… i to što jedu usred bijela dana na javnoj površini, dok pored njih prolaze nebrojeni vjernici koji se zbog posta suzdržavaju jela i pića… ali u vrijeme rigoroznih mjera niti imaju maske, ni rukavice, niti poštuju fizičku distancu…

I ne samo to… Ne poštuju ni prirodu koja im je podarila da baš tu jedu pa su, nakon obavljenog jela, sve pobacali oko sebe: kese, konzerve…

Foto: Hayat

Eko policija im nije mogla ništa jer su, vele nam, iz inozemstva?!

Pitamo se da li bi u zemlji u kojoj su se nastanili prije nekoliko godina smjeli i pomisliti ovako nešto uraditi?! I još iza sebe ostaviti brdo smeća. Neka im je na sramotu, piše Hayat.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo