Subota, 10 lipnja, 2023

Specijalna policija nije uspjela da pronađe Redžića – kako će nastaviti potraga, ne zna se!

Nemojte propustiti

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova KS-a, u suradnji s Gorskom službom spašavanja (GSS) – stanica Sarajevo, te Specijalne policijske jedinice KS-a, za danas su završili potragu za akademikom Sulejmanom Redžićem čiji nestanak je prijavljen 9. januara ove godine, ali bez ikakvih rezultata

(Foto: Arhiv)
(Foto: Arhiv)

Načelnik GSS-a – stanice Sarajevo Adnan Podžo rekao je FENI da se danas tragalo na lokalitetu Barica, Čavljaka, Hreše i Crepoljskog, te na Bjelašnici i Igmanu. Pregledane su ruševine hotela “Igman” na Velikom polju, Mrazište, te lokalitet Bijele Vode, gdje su kontaktirali sa domarima i planinarima.

Upravo se čita:  Oglasila se majka Uroša Blažića "Moj sin je onog dana, kada je pucao u djecu i nevine ljude, ubio i mene. Zakopao me živu"

GSS djeluje na osnovu informacija do kojih dolazi MUPKS-a. Zasad, kaže Podžo, ne znaju u kojem će pravcu biti nastavljena potraga za akademikom Redžićem, jer i MUPKS-a teško dolazi “do nekih preciznih i koliko-toliko provjerenih informacija“.

Sulejman Redžić je, prema saznanju policije, iz kuće izašao 7. januara u popodnevnim satima, a nestanak je njegova obitelj prijavila policiji 9. januara ujutro.

Upravo se čita:  Pune dvije godine je mlađi brat Izet čekao da osveti brata Hasana: "Bez tebe jednostavno ne ide, nemam kud, nemam s kim i nemam gdje"

Policija je, uz pomoć drugih specijalnih službi, dosad pretražila kanjon Miljacke, ali nije pronađen nikakav trag o nestalom Redžiću.

(Fena)

Pročitajte još

Izdvajamo

U dijelovima BiH kritično: Voda prodrla u stambene objekte, bujica nosi automobil

Kiša i dalje pada tako da je pred stanovnicima besana noć. Kako javljaju mještani u Sapni u dijelu ove općine...

Možda vas zanima i ovo