Srijeda, 17 srpnja, 2024

Sramotna izjava oca jednog od osumnjičenih za ubistvo malene Danke: ‘Policija mi uništila salatu’

Autor:Blic.rs

Preporučeno

Dušan Janković, otac Srđana Jankovića, jednog od osumnjičenih za ubistvo djevojčice Danke Ilić (2), u razgovoru s reporterom Blica stao je u odbranu sina Srđana. Rekao je da njegova krivica još nije dokazana.

“Možete ići odakle ste došli. To još nije riješeno ništa, a vi već od jučer jurite i pišete svašta u novinama. Lažete tamo. Sve ste dali što nije ni na pomolu, a kamo li da je istina. Odakle znaš ti da je on to učinio?”, rekao je Dušan Janković u razgovoru s novinarima Blica.

Na konstataciju novinara da je policija objavila da je njegov sin osumnjičen za zločin, Dušan je nastavio u istom tonu.

“Policija može lagati kako hoće. Tako i meni kažu, a on nije tako nešto učinio. Čekajmo da se dokaže na sudu. Oni još nisu pronašli djevojčicu, a pričaju da je sve gotovo. Nije gotovo, tek treba utvrditi. Nemoj unaprijed tvrditi nešto”, rekao je Dušan.

Upravo se čita:  Tragedija kod Vrbasa: Beba se udavila u gumenom bazenu

Bio je vidno ljut i nezadovoljan time što je policija, u potrazi za tijelom djevojčice, prekopala njegov vrt s posađenom salatom.

“Sve su uništili i razbacali stajsko gnojivo. Uništili su mi svu zelenu salatu, imat ćemo peripetije. Sve su mi uništili. Pogledajte što su napravili s ovom salatom. Zar to nije žalosno?” rekao je Dušan.

Rekao je i da sa sinom nakon uhićenja nije imao prilike razgovarati ni pet minuta. “Neću ništa reći dok ne vidim kako će ga suditi. Ako je kriv, kriv je; ako nije, tužit ćemo policiju što su ga maltretirali”, rekao je Dušan.

Upravo se čita:  Slučajno ili ne? Neobična situacija na javnom servisu Srbije: "Danas je obilježena godišnjica genocida u Srebrenici"

Podsjetimo, istraga je utvrdila da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 sati, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

Od dana kada je nestala Danka Ilić, jake snage policije radile su danonoćno na ovom slučaju u nadi da će se djevojčica pronaći živa i zdrava. Koliko je ogromna bila istraga nestanka Danke pokazuju podaci koje je saopštio MUP. Pretraženo je 333 kuća i stanova, pregledano 360 vozila, bazna stanica za Banjsko Polje registrovala je 24.455 telefona.

Upravo se čita:  Nevrijeme u Sloveniji: Padao grad veličine jajeta

Dvogodišnja djevojčica iz Bora Danka Ilić nestala je dok je bila na porodičnom imanju sa majkom Ivanom i godinu dana starijim bratom.

Poslije 10 dana potrage za njom uhapšena su dvojica radnika borskog Vodovoda, Srđan Janković i Dejan Dragijević, zbog sumnje da su djevojčicu prvo udarili kolima, a zatim njeno tijelo stavili u automobil Fiat i bacili na deponiju.

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon odluke Suda BiH: Ramo Isak otkrio hoće li obrisati spot sa društvenih mreža

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu stranke Snaga naroda, koju predvodi federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak. Time je...

Još vijesti za vas