Srijeda, 28 veljače, 2024

Stariji par godinama u vrtu držao predmet koji ih je mogao koštati života: Pogledajte što im je bio ukras

Preporučeno

Bomba je kroz godine postala neobičan ukras u dvorištu prije nego što ju je porodica Edwards obojila crveno kako bi se uklopila s prozorima kuće.

Znamo da izgled doma igra ključnu ulogu za mnoge, a vrtlarenje je produžetak toga. Bez obzira radite li to iz zabave, kao hobi ili ozbiljno uređujete okoliš oko svoje imovine, prirodno je željeti dekor koji se ističe. No, što se dogodi kada odlučite uključiti stari “lažni” projektil u svoj vrt, uvjereni da je bezopasan? Točno to se dogodilo starijem bračnom paru Sian i Jeffreyu Edwards iz Milford Havena, Pembrokeshire.

Upravo se čita:  Šok i rasprava na društvenim mrežama: Račun iz restorana digao Balkan na noge

Ova mala eksplozivna naprava, koja potječe iz kasnog 19. stoljeća, nekada je bila nevina igračka koju je gospođa Edwards koristila za čišćenje vrta udarajući njome po ručnicima. Međutim, stvari su se promijenile kad je ekipa za uništavanje bombi detonirala njihovu “dekorativnu” bombu, piše LADBible.

Nakon što ih je policija upozorila na sumnjivi predmet, Edwardsi su saznali da bi njihova ulica možda trebala biti evakuirana. Bez mogućnosti spavanja, odbili su napustiti dom. G. Edwards je rekao: “Nismo spavali cijelu noć. Rekao sam jedinici za deaktiviranje bombi: ‘Ne napuštamo kuću, ostajemo ovdje. Ako eksplodira, idem s tim gore.'”

Upravo se čita:  Šok i rasprava na društvenim mrežama: Račun iz restorana digao Balkan na noge
Foto: Screenshot/ Jeffrey Edwards

Ministarstvo obrane je sljedećeg jutra interveniralo i uklonilo “mornarički projektil” od 64 funti, otkrivši da je bio funkcionalan s malom količinom punjenja. Bomba je sigurno detonirana u napuštenom kamenolomu, ali Edwardsi su bili potreseni, nazivajući bombu “starim prijateljem”.

Prema Edwardsu, bombu su pronašli prethodni vlasnici kuće prije više od 100 godina, a njezina duga historija obuhvaća čak i ratne brodove Kraljevske mornarice. Bomba je kroz godine postala neobičan ukras u dvorištu prije nego što ju je porodica Edwards obojila crveno kako bi se uklopila s prozorima kuće.

Upravo se čita:  Šok i rasprava na društvenim mrežama: Račun iz restorana digao Balkan na noge

Ministarstvo obrane potvrdilo je da su deaktivirali bombu te da su je sigurno uništili.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon što je napustila OBN televiziju: Evo u koju TV kuću je prešla Maja Munda

Jedna od omiljenih TV voditeljica u BiH Maja Munda iznenadila je javnost s viješću kada je nakon 17 godina...

Još vijesti za vas