Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

Što je previše, previše je: Dva pića u splitskom kafiću ga koštala 30 KM

Nemojte propustiti

Računi u ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj nerijetko zahtijevaju vrtoglave cifre, a nedavno je objavljeno da je Rovinj još jedna u nizu prilično skupih destinacija.

Cijene hrane i pića u ugostiteljskim objektima u susjednoj Hrvatskoj, posebno u toku ljetne sezone, često su paprene, a tome ide u prilog i posljednji primjer iz Splita.

Naime, zgroženi gost jednog kafića smještenog na splitskoj Rivi, poslao je račun portalu Slobodna Dalmacija, a podijelio je iznos koji je morao platiti za samo dva pića.

Upravo se čita:  Bivši američki obavještajac: ‘Vrijeme je da se kaže istina o vanzemaljcima, ljudi to mogu podnijeti!‘

Naime, čitatelj se požalio da je za to morao izdvojiti 17 eura (33 KM). Račun je uključivao Somersby koji je koštao devet eura te tri decilitra Budweiser piva za koje je morao platiti osam eura.

U obližnjim kafićima se Somersby može pronaći za 2,80 eura, a u trgovinama košta otprilike 1,5 euro.

Računi u ugostiteljskim objektima u Hrvatskoj nerijetko zahtijevaju vrtoglave cifre, a nedavno je objavljeno da je Rovinj još jedna u nizu prilično skupih destinacija.

Upravo se čita:  Doktor i medicinska sestra imali odnose u Hitnoj, šokirani pacijenti sve snimali

Naime, cijena prženih lignji s pomfritom u ovom gradu kreće se od 13,94 do čak 18 eura. Porcija pomfrita košta četiri do pet eura, a okvirno se tako kreću i cijene drugih priloga koji se često naručuju uz meso. Porcija ćevapa košta 12 eura.

Širom Hrvatske, cijene u kafićima znaju biti vrtoglave i van turističke sezone. Tako je u decembru jedan muškarac požalio što je ušao u jedan kafić, nakon što mu je stigao račun za čaj i sok. Morao ih je platiti 19 eura, odnosno 38 maraka.

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo