Srijeda, 24 travnja, 2024

Stravično: Pas težak 75 kg izgrizao djevojku (19)

Preporučeno

Gotovo 30 ugriza psa pretrpjela je Nataša Sikimić kada se 8. januara ove godine sa drugaricama kretala ulicom Starine Novaka u Vlasenici, zadobivši povrede od kojih se još oporavlja na Hirurškom odjeljenju zvorničke Opšte bolnice.

Foto: Glas Srpske
Foto: Glas Srpske

Devetnaestogodišnja Nataša ispričala je da se oko dva sata ujutro vraćala sa dvije drugarice iz kafića.
Napao ih je pas čija je vlasnica, kako Nataša kaže, imala konflikt sa jednom od njenih drugarica. Kaže da je vlasnica psa izašla ispred vrata i obratila im se po imenima.

Razmijenile su nekoliko rečenica i Nataša se sjeća da je krenula niz ulicu, a da je pas, za kojeg kaže da ima oko 75 kilograma, napao s leđa i oborio je, piše Glas Srpske.

– Branila sam se koliko sam mogla, pas me je izujedao najviše po nogama, a modrica ima i na leđima i glavi. Borila sam se koliko sam mogla, a gazdarica je sve vrijeme stajala, nije htjela da priđe i ona ga je čak i pustila, jer on sam ne bi izašao – priča Nataša.

Upravo se čita:  Objavljeni detalji ubistva Banjalučanina na Manjači: Drvenom letvom Rodoljubu zadao više udaraca po glavi od kojih je preminuo

Dodaje da je pas prvo napao njenu drugaricu, koju je pustio, po Natašinoj pretpostavci, jer je prepoznao, s obzirom na to da živi u komšiluku, a onda je preskočio do Nataše.

– Ujeo me je i za preponu i tada više nisam imala snage. Pritrčala je jedna od drugarica i tek onda je prišla i gazdarica i smirila ga. Uvele su me u kuću kod prijateljice, tada sam se onesvijestila i probudila sam se u bolnici – prisjeća se Nataša.
Nezvanično smo saznali smo da pas nije bio vakcinisan, zbog čega je djevojka duže zadržana u bolnici. Ona kaže da je bilo više od 30 ujeda po nogama, te da danas treba da joj ušiju dvije povrede.

Upravo se čita:  Otac maloljetnika koji je ustrijeljen u Starom Gradu nudi 10 hiljada eura za informacije o napadaču

Hirurg Milan Vidović rekao je da je pacijentkinja primljena sa ujednim ranama od psa, sa povredama koje su brojne po nogama, a ima ih i na desnoj ruci i desnoj preponi.

– Medicinski je zbrinuta, primila je antitetanusnu zaštitu, njeno stanje je stabilno – rekao je Vidović.
Nezvanično, pas je u vlasništvu je B. P. iz Vlasenice, koju juče nismo zatekli na kućnoj adresi.

Na ogradi kuće stajao je vidan natpis “čuvaj se opasan pas”, ali od B. P., a ni od psa nije bilo ni traga ni glasa. Očevici kažu da je napadu psa prethodila prepirka grupe djevojaka koje su se kretale tom ulicom i B. P, poslije čega je iza otvorene kapije istrčao pas i napao djevojku.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Prva pomoć ukazana joj je u Domu zdravlja u Vlasenici, gdje nismo uspjeli da dobijemo detaljnije podatke o težini povreda jer ih na tajnost, kako su rekli, obavezuje zdravstveni kodeks.
U Policijskoj stanici u Vlasenici rekli su da se detalji o ovom incidentu još uvijek prikupljaju, te da će po završetku istrage biti podnesen izvještaj tužilaštvu.

Komandir Stanice Radosav Sekulić kazao je da nije u prilici da komentariše mogući sadržaj izvještaja, dodajući da će zavisiti od okolnosti pod kojima se incident desio i težine nanesenih povreda.

– Naravno da je u ovakvim slučajevima, zavisno od okolnosti, moguća krivična prijava, ali konačnu odluku poslije podnošenja izvještaja daće nadležno tužilaštvo – kazao je Sekulić, prenosi list.

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas