Nedjelja, 26 svibnja, 2024

“Tek što sam se vratila kući sa carskog reza, pozvala me je svekrva i rekla sljedeće: “’Moj sin je iscrpljen i neispavan'”

Preporučeno

– Tek što sam se vratila kući sa carskog reza, pozvala me je svekrva (sada bivša) da mi kaže sljedeće: “Moj sin je neispavan i iscrpljen, ne spava dovoljno”. 

Moja sestra je imala rak u četvrtom stadijumu kada se posvađala sa mužem koji se žalio da ona ne radi “svoj dio čišćenja kuće”.

To neću zaboraviti dok sam živa – glasi tvit koji je uzdrmao Tviter zajednicu ovih dana, a podijelila ga je žena po imenu Melani Dion. A ako vam je ovo šokantno, čekajte da čujete iskustva drugih žena, piše Blic Žena.

– Vjerujte mi, ne želite da znate koliko muškarci kolektivno ispadaju iz kolosijeka kada im se partnerka ozbiljno razboli, bez obzira na to ko donosi većinu prihoda u kuću – glasio je nastavak tvita.

To jedno iskustvo pokrenulo je lavinu potresnih iskustava žena koje su ih podijelile ispod Melaninog tvita.

– Nimalo me to ne čudi. Ja sam imala preventivnu mastektomiju i moj muž me je optužio da ga varam sa nekim drugim, čim mi nije do seksa. A onda je jednog dana dok sam se oporavljala od operacije došao sa posla i dreknuo: “Sjediš ovdje cijeli dan i nisi mi skuvala večeru?” i pritom je bio mrtav ozbiljan.

– Ja sam studentkinja medicine, i to je jedna od stvari kojima nam govore na predavanju. Ako se žena ozbiljno razboli, muž se uskoro pakuje i odlazi.

– Moja majka je hospitalizovana zbog teških problema sa srcem koji su je mjesecima mučili. Kada je otišla u bolnicu, dugogodišnji dečko ju je odmah ostavio uz objašnjenje da je “premlad da bi bio sa tako ozbiljno bolesnom ženom”.

– Pet dana nakon što sam imala izuzetno hitan, komplikovan, ozbiljan i bolan carski rez koji je uslijedio nakon užasnog porođaja od 36 časova, moj sada bivši muž počeo je da se žali što ne pomažem u kući. U trenutku kada je to rekao, bila sam u bolovima, krvava, neispavana i dojila sam bebu.

– Tek što sam se vratila kući sa carskog reza, pozvala me je svekrva (sada bivša) da mi kaže sljedeće: “Moj sin je neispavan i iscrpljen, ne spava dovoljno”. Rekla sam joj da zadrži svog sina u svojoj kući a da ću ja o svom sinu voditi računa u svojoj kući.

– Kad sam išla na hitnu operaciju žučne kese, moj tadašnji vjerenik me je samo odbacio do bolnice i otišao. Sama sam se oporavljala, sama došla kući, a bilo mu je teško i da ode do radnje da mi kupi namirnice koje su mi bile dozvoljene poslije operacije, pa su morali da uskaču prijatelji – kaže još jedna žena u beskonačnom nizu tvitova, prenosi Blic Žena.

Izdvajamo

Izdvajamo

U “grad milionera” u BiH sletjelo 17 njemačkih bogataša

U živopisnim Živinicama, gradu gdje svaki pedeseti stanovnik miriše na milione, ovih dana je odigran skup kakav se ne...

Još vijesti za vas