Subota, 2 ožujka, 2024

Teške posljedice nesreće u BiH: Ljekari se još bore za život bebe, otac prevezen u Srbiju

Preporučeno

Sulejmanović, njegova supruga (23) i četvoro djece povrijeđeni su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Crnoj Rijeci kod Mrkonjić Grada, a jedno dijete je nažalost podleglo teškim povredama.

Rales Sulejmanović (19) iz Bosanske Gradiške koji se u utorak Peugeotom sudario sa kamionom kod Mrkonjić Grada prevezen je u Urgentni centar Srbija dok je njegova osmomjesečna beba i dalje u teškom stanju i životno ugrožena.

Sulejmanović, njegova supruga (23) i četvoro djece povrijeđeni su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Crnoj Rijeci kod Mrkonjić Grada, a jedno dijete je nažalost podleglo teškim povredama.

Upravo se čita:  Pravosnažna presuda za jezivi zločin u BiH: Polio je benzinom, pa zapalio pred kćerkom, osuđen je na 25 godina robije

Kada je u pitanju stanje ostalih članova ove porodice, majka je smještena u Klinici za ortopediju i traumatologiju i jučer, 13. decembra, bila je stabilnog zdravstvenog stanja.

“Dijete starosti pet godina koje je zadobilo prelom nadlaktice, te je smješteno u Kliniku za dječiju hirurgiju gdje je zbrinuto i stabilnog je zdravstvenog stanja. Dijete uzrasta četiri godine koje je zadobilo prelom rebara i povredu bubrega, smješteno je u Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju, te se radi dodatna dijagnostika”, rečeno je iz UKC RS.

Upravo se čita:  Teška nesreća u Njemačkoj: Porscheom se zabio u državljane BiH

Također su naveli i da je osmomjesečna beba koja je zadobila teške povrede glave, prelom natkoljenice, i dalje životno ugrožena, te se nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju.

Tragedija se dogodila u utorak, 12. decembra u 13.45 sati, na magistralnom putu Banja Luka – Jajce, u mjestu Crna Rijeka.

U nesreći su učestvovali Peugeot, kojim je upravljao Rales Sulejmanović i teretno vozilo Scanija, za čijim upravljačem je bio državljanin Sjeverne Makedonije Nikolče Miloševski (55).

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas