Srijeda, 17 travnja, 2024

Tri godine uzimala penziju preminule osobe

Preporučeno

“Ona je kao opunomoćenik po tekućem računu korisnice penzije koja je preminula, u vremenu od avgusta 2014. do jula 2017. godine nastavila koristiti penziju koja je pristizala na tekući račun"

Pedesetdevetogodišnja žena osumnjičena je za prevaru nakon što je kriminalističkim istraživanjem potvrđena sumnja da je tri godine primala penziju mrtve žene, saopćila je u petak policija Vukovarsko-srijemske županije.

Policija sumnjiči 59-godišnju hrvatsku državljanku s prebivalištem u inostranstvu da nije obavijestila nadležne o smrti osobe, preminule u julu 2014. godine, a s namjerom da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist.

Upravo se čita:  Njemački poljoprivrednik nedeljom radio na njivi, čega ga kazna

“Ona je kao opunomoćenik po tekućem računu korisnice penzije koja je preminula, u vremenu od avgusta 2014. do jula 2017. godine nastavila koristiti penziju koja je pristizala na tekući račun, oštetivši time javnu ustanovu nadležnu za rješavanje prava i obveza upenzijskom osiguranju”, navode iz policije, a prenosi Hina.

Policija je podnijela izvještaj nadležnom državnom tužilaštvu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na GP Brod spašena petogodišnja djevojčica, bila je žrtva međunarodne trgovine ljudima

Tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinirao je aktivnosti u saradnji sa Službom za...

Još vijesti za vas