Subota, 20 travnja, 2024

Turčin sinovima dao imena Diego, Armando i Maradona

Preporučeno

Turčin Tekin Šenturk kaže kako je i prije nego što se oženio odlučio djeci nadjenuti ime Maradone, argentinske fudbalske legende

111Turčin Tekin Šenturk koji živi u Balikesiru, gradu u zapadnom djelu Turske, veliki je simpatizer argentinske fudbalske zvijezde Diega Armanda Maradone, te je zato trojici sinova nadjenuo imena Diego, Armando i Maradona.

Tridesetdvogodišnji Šenturk se prije šest mjeseci, zajedno sa suprugom i sinovima, iz Njemačke, gdje je rođen, preselio u Tursku.

Šenturk je – u razgovoru s novinarom agencije Anadolija – kazao da je od ranog djetinjstva veliki simpatizer “argentinskog čarobnjaka Maradone” i da je gledao sve njegove utakmice.

Upravo se čita:  Kupovao traktor preko interneta pa ostao bez traktora i para

Istakao je da je upoznao mnoge poznate fudbalere dok je živio u Njemačkoj, ali, kaže da je “Maradona poseban i neponovljiv”.

“Maradona je fudbaler kojem se beskrajno divim. On je naprosto veličanstven i unikatan. Ja sam, i prije nego što sam se oženio, odlučio djeci nadjenuti ime te argentinske fudbalske legende”, kaže ovaj veliki ljubitelj Maradone, ne skrivajući sreću da mu je Bog podario tri sina i da mu je tako pružena prilika korištenja svih Maradoninih imena.

Upravo se čita:  Njemački poljoprivrednik nedeljom radio na njivi, čega ga kazna

“Tako sam sedmogodišnjem sinu dao ime ‘Diego Muhammed’, dvogodišnjem ‘Armagan Armando’ i najmlađem koji je star tek 20 dana ‘Alptekin Maradona'”, kaže ovaj Turčin.

Šenturk ne skriva činjenicu da se mnogi i začude kada čuju ili pročitaju imena njegovih sinova.

“Posebno su bili iznenađeni službenici koji su nam, nakon povratka u Tursku, pomogli oko dobijanja novih dokumenata. Oni koji čuju imena mojih sinova prvo se malo začude, a onda im ideja bude simpatična. Kažu mi da je lijepo što sam se sjetio toga. Do sada nisam dobio nikakvu kritiku na imena”, rekao je Šenturk.

Upravo se čita:  Kupovao traktor preko interneta pa ostao bez traktora i para

Napominje da ga nekad pitaju i da li se pokajao što je djeci dao “tako čudna imena”.

“Pitaju me da li se sada kajem zbog toga. Kažem im da se ne kajem i da sam sada još veći ljubitelj Maradone. Drago mi je što moja djeca imaju prekrasna imena”, izjavio je Šenturk.

(Anadolija)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas