Utorak, 23 srpnja, 2024

U svijetu sve manje korisnika Facebooka

Preporučeno

Najveća društvena mreža u svijetu, Facebook, svaki dan gubi na milione korisnika diljem svijeta, piše britanski list “The Guardian”

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Najveća društvena mreža u svijetu Facebook svaki dan gubi na milione korisnika na najvećim tržištima diljem svijeta, piše britanski list “The Guardian”.

Tokom prošlog mjeseca Facebook je ostao bez šest miliona korisnika u Sjedinjenim Američkim državam (SAD), što je pad od četiri posto. U Velikoj Britaniji Facebook je tokom prošlog mjeseca izgubio oko 1,4 miliona korisnika, što je pad od 4,5 posto.

Posljednjih šest mjeseci, Facebook je u SAD-u izgubio oko devet miliona posjetilaca mjesečno, a dva miliona u Velikoj Britaniji.

Prema “The Guardianu”, Facebook gubi korisnike i u Kanadi, Španiji, Francuskoj, Njemačkoj i Japanu, gdje je Facebook do sada bio vrlo popularan.

Prema procjenama stručnjaka, mnogi korisnici zbog “zasićenosti” sve manje koriste Facebook ili koriste alternativne društvene mreže.

“Faktor dosade je vrlo značajan i ljudi žele da probaju nešto novo. Da li će Facebook ići putem MySpacea? Mogućnost je mala, ali ne možemo kazati da ne postoji”, rekao je Jan Mod iz Enders Analysisa.

Tako već sada, piše “The Guardian”, dominacija Facebooka u oblasti društvenih mreža je u ozbiljnoj opasnosti od novih mreža poput Instagrama i Patha. Posljednjih mjeseci u pojedinim zemljama u svijetu smanjuje se i vrijeme koje korisnici Facebooka provedu na ovoj društvenoj mreži.

S druge strane, istraživanja kažu, broj korisnika Facebooka značajno raste u Latinskoj Americi i Indiji.
(Anadolija)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Život na kredit: Banke od građana potražuju oko 12 milijardi maraka

Bosanci i Hercegovci bankama su dužni oko 12 milijardi maraka. Značajna cifra koju dugujemo bankama, odnosi se i na...

Još vijesti za vas