Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Ubijeni zbog greške na Google Earthu?!

Nemojte propustiti

Ekipa CBS news istražitelja sumnja da je zbog greške na Google Earthu 2010. ubijen jedan bračni par u Viskonsinu, umjesto direktora banke u SAD-u.

v278245p0Taj direktor je dobijao prijetnje smrću, ali nije ubijen on već njegove prve komšije, jer se njihova adresa na Google Earth-u pojavljuje kao adresa tog direktora, prenosi Mondo i dodaje da je za ubistvo bračnog para osuđen njihov sin.

Upravo se čita:  Ako imate ovu aplikaciju na mobitelu odmah je izbrišite: Zaražena je opasnim softverom

Prema pisanju Huffington posta, koji prenosi informacije CBS-a, sin Erik Koula niti je imao motiv za ubistvo roditelja Denisa i Merne Koule, niti je bilo fizičkog i forenzičkog dokaza da ih je on ubio.

Ono što su na CBS-u otkrili jeste da je prije ubistva bračnog para Koula, njihov prvi komšija Stiv Bardžis koji je bio predsjednik banke, primao prijetnje smrću.

Upravo se čita:  Ako imate ovu aplikaciju na mobitelu odmah je izbrišite: Zaražena je opasnim softverom

Ako je neko htio da ubije Bardžisa u njegovoj kući, postoji vjerovatnoća da je lokaciju kuće tražio upravo putem Google Eartha, a kada se u njemu upiše Bardžisova adresa, Google ne prikaže njegovu kuću, već na karti označi kuću bračnog para Koula.

(Avaz)

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo