Utorak, 18 lipnja, 2024

Ubio suprugu pa otišao kockati: Novi detalji svirepog ubistva u Prijedoru

Preporučeno

– Dok je oštećena ležala na ležaju, dajući znake života i trpeći intezivne i dugotrajne bolove i patnje, uporan u svojoj namjeri da oštećenu ubije i spriječi da eventualno pozove pomoć, uzeo je truleks krpu i istu ugurao oštećenoj u grlo dok je ista bespomoćno ležala

Žarko Zorić nakon što je brutalno ubio suprugu, otišao je u kafić u Prijedoru gdje je pio alkohol i igrao igre na sreću – navedeno je ovo u optužnicu protiv Zorića, a koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

U optužnici se navodi da je 20. Januara oko devet časova prvo došlo do verbalnog sukoba između Zorića i Nede Milojević, a sa kojom je živio u stanu u Prijedoru.

Upravo se čita:  Ovo je muškarac iz Tutina koji je ubijen u Njemačkoj: Ubica iz BiH?

On je fizički napao oštećenu u kuhinji, a u namjeri da je ubije, uzeo je kuhinjski nož, te više puta je ubo oštećenu, koja se pokušala zaštititi rukama, u predjelu glave, vrata i ruku, nanoseći joj na ovaj način ubodne i ubodno rezne rane u predjelu potiljka, desnog obraza, donjeg dijela vrata, kažiprsta i srednjeg prsta desne šake, koja je uslijed navedenih povreda pala na ležaj koji se nalazio u kuhinji.

Upravo se čita:  Grad u BiH zavijen u crno, mladić preminuo u 16. godini

– Dok je oštećena ležala na ležaju, dajući znake života i trpeći intezivne i dugotrajne bolove i patnje, uporan u svojoj namjeri da oštećenu ubije i spriječi da eventualno pozove pomoć, uzeo je truleks krpu i istu ugurao oštećenoj u grlo dok je ista bespomoćno ležala, svjestan činjenice da će oštećena na ovaj način trpiti bolove i patnje, uslijed čega je došlo do nasilnog mehaničkog ugušenja oštećene Milojevićeve i smrtnog ishoda – navodi se u optužnici.

Zorić je zatim prešao u dnevni boravak i zapalio papir, u namjeri da na taj način izazove požar i prikrije izvršenje krivičnog djela, svjestan činjenice da se radi o stambenoj zgradi sa više stanara gdje će požarom izazvati opasnost za njihove živote i imovinu većeg obima, na šta je i pristao.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj potresao čitav Balkan: Djevojka prebijena na smrt, pa spakovana u kofer. Njena sestra u teškom stanju u bolnici

– Nakon toga je napustio stan i otišao u Komunalno preduzeće u kojem je bio zaposlen, a zatim u UO „Bolero“ gdje je konzumirao alkohol i igrao igre na sreću, dok se nakon njegovog izlaska iz stana požar proširio na inventar u dnevnom boravku i zahvatio međuspratnu konstrukciju, uslijed čijeg sagorjevanja je došlo do urušavanja dijela međuspratne konstrukcije – piše u optužnici.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz...

Još vijesti za vas