Srijeda, 24 travnja, 2024

UIO traži firmu za uništavanje 279 oduzetih vozila

Preporučeno

Ugovor će biti zaključen sa ponuđačem koji ispunjava uslove propisane javnim oglasom i koji ponudi najpovoljniju ocijenjenu prihvatljivu ponudu za uništenje i otkup korisnih otpadaka i ostataka predmeta uništenja.

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH traži firmu koja će uništiti 279 vozila koja se nalaze u njenim regionalnim centrima, a koja su pravosnažno oduzeta ili ne ispunjavaju uslove za prodaju.

Firme koje su zainteresovane da unište ove automobile i otkupe dijelove koji se mogu iskoristiti ponude mogu dostaviti do 19. marta.

Oglas je podijeljen na četiri lota, odnosno po regionalnim centrima UIO.

Upravo se čita:  Zastupnički dom odbio SNSD-ove zaključke o poništenju odluka visokog predstavnika

Najviše vozila koja su predmet oglasa i potrebno ih je uništiti nalazi se u Regionalnom centru u Banjaluci i to 147, u Regionalnom centru Mostar 68, Regionalnom centru Tuzla 37 i u Regionalnom centru Sarajevo 27 vozila.

„Predmet uništenja su vozila oduzeta pravosnažnim i izvršnim rješenjem o prekršaju, zaplijenjena konačnim i izvršnim upravnim rješenjem i ustupljena Upravi, čije uništenje je naložio nadležni organ i vozila koja ne ispunjavaju uslove za prodaju u skladu sa propisima za prodaju carinske robe“, navedeno je u oglasu.

Upravo se čita:  Meteorolozi objavili upozorenje: Večeras opasnost od mraza; jedan dio BiH imat će sreće

Najpovoljnijom ponudom će se smatrati ponuda u kojoj je ponuđena najviša cijena po kilogramu korisnih otpadaka i ostataka uništenja

Ugovor će biti zaključen sa ponuđačem koji ispunjava uslove propisane javnim oglasom i koji ponudi najpovoljniju ocijenjenu prihvatljivu ponudu za uništenje i otkup korisnih otpadaka i ostataka predmeta uništenja.

„Najpovoljnijom ponudom će se smatrati ponuda u kojoj je ponuđena najviša cijena po kilogramu korisnih otpadaka i ostataka uništenja“, navodi se u oglasu, prenosi Capital.ba.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Na granici nije prijavio 45.000 eura: Kažnjen je s 12.000 eura!

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj unosa 45.000,00 eura, objavila je Carinska uprava Republike...

Još vijesti za vas