Subota, 9 prosinca, 2023

Upozorenje zbog obilnih padavina u ovom dijelu BiH

Autor:Srna

Preporučeno

Zbog obilnih padavina očekuje se nagli rast bujičnih vodotoka, kao i znatan rast vodostaja većih rijeka u bosanskohercegovačkom entitetu Republici Srpskoj, saopšteno je iz “Voda Srpske”.

Entitetsko preduzeće “Vode Srpske” upozorava na veoma obilne padavine naredih dana i poziva stanovništvo, institucije i privredne subjekte da budu u pripravnosti radi preduzimanja neophodnih mjera zaštite od mogućeg izlivanja vodotoka.

Upravo se čita:  Baščaršija sve više počinje ličiti na pijacu: Nargila barovi i 'turske' radnje okupirali stari dio grada

Prema najavama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, od 16. do 20. januara očekuju se veoma obilne padavine na području Hercegovine, gornjeg Podrinja i Sarajevsko-romanijske regije, kao i na zapadu Republike Srpske, a posebno obilne padavine u tom periodu očekuju se na području Crne Gore.

Zbog obilnih padavina očekuje se nagli rast bujičnih vodotoka, kao i znatan rast vodostaja većih rijeka u Republici Srpskoj, saopšteno je iz “Voda Srpske”.

Upravo se čita:  KCUS otvara kapije: Bager sklanja betonske žardinjere, bolnica se vraća pacijentima

U saopštenju se dodaje da posebno zabrinjava prognoza vrlo obilnih padavina u Crnoj Gori, zbog čega je moguć ekstremni rast vodostaja u slivu rijeke Drine.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavili su i mogućnost korekcije najavljenih količina padavina u zavisnosti od daljeg kretanja prognostičkih modela, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo