Utorak, 18 lipnja, 2024

Vlasnik poznatog bh. restorana “Kod Fehre”: Crnogorci bujrum na besplatno pečenje

Autor:N1

Preporučeno

Bosanskohercegovački ugostitelj odlučio je uzvratiti domaćinskim ponašanjem i ugostiti sve crnogorske navijače koji će u Zenicu stići u septembru, za kada se planira drugi susret sa bh. reprezentacijom u okviru Lige nacija.

Dešavanja sa meča između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore u okviru Lige nacija, odigranog u petak, i dalje plijene pažnju u regiji. Niko nije ni slutio da fudbalska utakmica, za razliku od onoga na što smo na ovim prostorima naviknuti, može iznjedriti toliko priča i pozitivnih primjera – o gostoprimstvu, i dobročinstvu, ali i simpatično zločastom ‘provociranju’ susjeda.

Nakon što je skandiranje crnogorskih navijača izazvalo salvu reakcija na društvenim mrežama, a potom i njihova odluka da sakupe novčana sredstva za zapaljeni kombi bh. vlasnika u Podgorici – priča između susjeda dobila je nastavak.

Naime, bosanskohercegovački ugostitelj odlučio je uzvratiti domaćinskim ponašanjem i ugostiti sve crnogorske navijače koji će u Zenicu stići u septembru, za kada se planira drugi susret sa bh. reprezentacijom u okviru Lige nacija.

Vlasnik restorana ‘Kod Fehre’ u Busovači, Fahrudin Mešković poručuje kako su svi gostujući navijači dobrodošli kod njega na besplatno pečenje.

“To radim za naš narod i za našu državu. Želio sam da im uzvratimo uslugu. Moramo širiti ljubav”, poručio je popularni Fehro za N1.

Podsjetimo, meč između dvije države protekao je u sjajnoj atmosferi, a zasjeniti ga nije uspio ni nemili događaj u kojem je u Podgorici zapaljen kombi bh. vlasnika. Crnogorski navijači promptno su odgovorili pokrenuvši akciju sakupljanja novca za kupovinu novog vozila, kojoj su se, potom, pridružili i Grad Podgorica, kao i pojedine političke stranke.

Potreban novac je sakupljen za svega 17 sati, a osim što će, evidentno, BiH znati uzvratiti za taj čin – Crnogorcima ne dugujemo ni odgovor na skandiranje provokaciije ‘burek sa sirom’.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Velike gužve na izlazu iz BiH, na ovim graničnim prijelazima se čeka najduže

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz...

Još vijesti za vas