Srijeda, 4 listopada, 2023

Vučić: Navijat ću za Maroko protiv Hrvatske, to su naša braća koja nisu priznala Kosovo

Autor:RTS

Preporučeno

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanje novinara za koga će navijati u završnici Svjetskog prvenstva te se posebno dotakao odnosa s Marokom.

Finalnim duelom između Argentine i Francuske koji se igra u nedjelju bit će spuštena zavjesa na turnir u Kataru, a sutra će u utakmici za treće mjesto igrati Hrvatska i Maroko.

“Ne znam za koga ću navijati u finalu, ali znam za koga ću navijati u utakmici za treće mjesto. Za Maroko! To su naša prava braća koja nikad neće priznati nezavisno Kosovo. Oni imaju problem sa Zapadnom Saharom. Sad ćete mi reći da cijeli Novi Pazar navija za Maroko, a ja trebam reći da neću navijati za njih jer su muslimani? Pa oni su naša braća, prijatelji”, rekao je Vučić tokom gostovanja na srbijanskoj RTS.

Upravo se čita:  Nove informacije: Milan Radoičić pušten iz pritvora, sud odlučio da se brani sa slobode

Otkrio je i kako za Hrvatsku nije navijao ni u polufinalu.

“Poštujem sve. Idite u Hrvatsku na more, ja neću. Navijajte za Hrvatsku, ima vas koliko, 11, 12 posto, ja neću. Čestitam vam na izvanrednom uspjehu. Navijao sam i za Argentinu u polufinalu, a i za sve druge da vam budem iskren. Tako će biti i ubuduće i niko mi to neće zabraniti te ću uvijek govoriti slobodno”, poručio je Vučić.

Upravo se čita:  Saslušan Milan Radoičić, otkriveni detalji: Oružje nabavljao iz Tuzle, isporučivano mu u Beograd

Podsjetimo, Hrvatska i Maroko su već igrali u Kataru otvorivši takmičenje u grupi F te odigravši utakmicu bez pogodaka, a novi duel imat će sutra u 16:00 sati. U isto vrijeme, dan kasnije, Argentina i Francuska će igrati veliko finale.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo