Srijeda, 19 lipnja, 2024

Za 10 minuta uzeo mi je 200 KM: Tviteraš o iskustvu sa majstorom

Preporučeno

On nije krio to da je iznenađen "tarifom" majstora, ali kaže, da je ipak zahvalan zato što je vodoinstalater došao na praznik i rešio mu problem.

Pravih majstora, zanatlija sve je manje, teško je do njih i doći, a dnevnice su im sve veće, te neki zarade i do 100 eura (oko 200 KM) za samo 10 minuta. Jednu ovakvu situaciju opisao je jedan Tviteraš iz Beograda.

Tvit koji je objavljen prije nekoliko mjeseci i danas je aktuelan kao svojevrsno upozorenje svima koji imajuu kući zatrebaju usluge majstora. On nije krio to da je iznenađen “tarifom” majstora, ali kaže, da je ipak zahvalan zato što je vodoinstalater došao na praznik i riješio mu problem.

– Hitne intervencije – vodoinstalater: Zapušio mi se odvod u kuhinji. Za bukvalno 10 minuta majstor je prodžarao mašinskom sajlom i uzeo 12.000 dinara. Poštujem. Hvala mu što je došao na praznik. I koji će on u Njemačkoj? Njemačka mu u Beogradu – napisao je on.

Upravo se čita:  Mladoženju iz BiH nakon momačke prijatelji natjerali da se mladoj vrati u ovakvom izdanju

I kao napomenu, dodao sljedeće.

– Samo bez komentara ovih sa doktoratima što nemaju posla.

Ispod ove objave nizali su se komentari:

– 100 eura za čišćenje odvoda?!?

– Čekaj, platio si oko 100 eura za čišćenje odvoda? U nevjerici je upitao jedan korisnik. A, onda dodao “vodoinstalateru svaka čast, ne treba mu doktorat da izračuna da si budala.”

– Materijal 2.000 dinara, 3-4 sata posla. Otpušavanje jednom 40.000 probao da naplati, kaže ne isplati mi se za manje – podijelio je svoje iskustvo još jedan od korisnika.

Upravo se čita:  Mladoženju iz BiH nakon momačke prijatelji natjerali da se mladoj vrati u ovakvom izdanju

Na to je autor ove objave odgovorio sljedeće: – Pa može im se, i to je ok. Nemam ništa protiv da ako neko radi posao koji niko neće, naplaćuje koliko hoće!

– 12.000 je stvarno pljačka. Koristi vaš problem, a ne vrijednost njegovog rada – smatraju neki.

– Koristi problem, ali koristi i to što neće niko u majstore. I dok je tako, neka naplaćuje. Još sam ga častio, riješio mi problem – kaže autor inicijalnog tvita.

Ipak je previše, dodaju drugi.

– Poštujem majstorski zanat, ali da su skupi, jesu.

– U Njemačkoj 400 eura ista intervencija – odgvorio je drugi.

Upravo se čita:  Mladoženju iz BiH nakon momačke prijatelji natjerali da se mladoj vrati u ovakvom izdanju

Bilo je i onih koji su ga savjetovali šta je najbolje za ubuduće da uradi.

– 350 dindži sajla u prodavnici. Jednu uvijek moraš da imaš u kući – kažu.

Da li je ipak trebalo samo da na vrijeme pita za cijenu? Možda je ovo samo “danak neiskustvu”. Mada, ispostavilo se da nije tako.

– Nisi pitao za cijenu? – pitao je jedan Tviteraš.

– Jesam, naravno. Prvi su tražili 18.000. Ovaj je rekao 12.000 i došao za 20 minuta. Ja platio, častio, skuhao mu kafu, sipao pivo i zahvalio se! – napisao je autor.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove američke sankcije: Na crnoj listi sedam kompanija povezanih s porodicom Dodik

Američko ministarstvo finansija (OFAC) objavilo je nove sankcije osobama i firmama iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Ministarstva...

Još vijesti za vas