Ponedjeljak, 5 lipnja, 2023

Za one koji planiraju ljetovati u Crnoj Gori – Ovo su cijene apartmana

Nemojte propustiti

Osim mora, u Crnoj Gori je moguće je otići i na planine, gdje su temperature niže, noći hladne, a priroda zapanjujuća.

Ulcinj, Bar, Budva, Bečići, Tivat, Kotor, Herceg Novi… Od Ada Bojane do Prevlake proteže se crnogorsko primorje koje je mnogima u susjedstvu najbliže. Cijene nisu značajno porasle, a sada je idealno vrijeme za dobijanje popusta koji mogu ići do 20 posto.

Prema podacima iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore za sada nema značajnih odstupanja od prošlogodišnjih cijena. U prevodu to znači da su cijene po pravilu više do 15 posto, navodi N1 Beograd.

Polupansion u popularnim hotelima u Budvi tokom jula i augusta kreće se od od 65 do 110 eura po osobi. Prilikom planiranja treba računati na popust za djecu koji se kreće od 30 do 50 posto.

Upravo se čita:  Hrvatski mediji: Katastrofalan početak sezone u dalmatinskom turističkom središtu, duplo je manje gostiju nego lani

Ako želite da ljetujete u novom, luksuznom hotelu u Kumboru smještaj u koji je sve uključeno (all inclusive) kreće se od 100 pa do 200 eura po osobi, a djeca do sedam godina u pratnji roditelja ne plaćaju ništa, piše N1 Beograd.

U Igalu u hotelima se nudi pun pansion od 95 do 165 eura.

Hotel u Donjoj Lastvi kod Tivta naplaćuje polupansion po danu tokom sezone od 40 do 45 eura po osobi. Djeca u zavisnosti od godina i da li koriste sopstveni ležaj imaju popust od 50 do 100 posto.

Ekskluzivni hoteli u Luštici i Perastu koštaju od 180 do 350 eura po sobi, a luksuzno je i u Portomontenegru, gdje delux apartmani u kompleksu hotela koštaju od 280 do 570 eura po danu.

Upravo se čita:  Hit destinacija za mnoge građane Bosne i Hercegovine: Ove cijene vas očekuju u Albaniji!

Apartmani u Budvi koštaju od 30 do 50 eura po danu, u Bečićima od 13 do 35 eura, dok na Jazu se mogu naći od 10 do 50 eura.

Apartmani u Tivtu i Radovićima mogu se iznajmiti u rasponu od 25 do 40 eura, dok su u Krašićima od 30 do 50.

Cijene apartmana u Kumboru se kreću od 25 do 30 eura, a Igalu od 30 do 50.

Ulcinj sa najdužom pješčanom plažom na primorju je među jeftnijim destinacijama sa cijenama od devet do 15 eura, a u Dobrim Vodama se kreću od 20 do 40 eura.

Upravo se čita:  Kakve su cijene u Crnoj Gori u predsezoni: Najavili poskupljenje ove godine - evo koliko su ležaljke, hrana i piće

Za mlade je Sea dance festival ili crnogorski Exit svakako događaj ljetne sezone. Ove godine održava se na plaži u Buljarici. Osim festivala tu su i diskoteke, prije svega u Budvi i Kotoru.

Osim mora, u Crnoj Gori je moguće je otići i na planine, gdje su temperature niže, noći hladne, a priroda zapanjujuća. Moguće je organizovati pješačke i planinarske ture, ali i okupati se u brojnim čistim i hladnim jezerima. Planina Durmitor i Žabljak u njenom podnožju su najpopularnije destinacije. Ovdje je najbolje iznajmiti kuće, a cijene se kreću oko 50-60 eura po danu, dok manje kuće je moguće iznajmiti i za 30-35 eura.

Pročitajte još

Izdvajamo

Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

U Njemačkoj je uobičajeno plaću izražavati bruto iznosom, što zna biti neugodno iznenađenje za strance koji dolaze raditi u...

Možda vas zanima i ovo