Subota, 20 travnja, 2024

Za one koji planiraju ljetovati u Crnoj Gori – Ovo su cijene apartmana

Preporučeno

Osim mora, u Crnoj Gori je moguće je otići i na planine, gdje su temperature niže, noći hladne, a priroda zapanjujuća.

Ulcinj, Bar, Budva, Bečići, Tivat, Kotor, Herceg Novi… Od Ada Bojane do Prevlake proteže se crnogorsko primorje koje je mnogima u susjedstvu najbliže. Cijene nisu značajno porasle, a sada je idealno vrijeme za dobijanje popusta koji mogu ići do 20 posto.

Prema podacima iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore za sada nema značajnih odstupanja od prošlogodišnjih cijena. U prevodu to znači da su cijene po pravilu više do 15 posto, navodi N1 Beograd.

Polupansion u popularnim hotelima u Budvi tokom jula i augusta kreće se od od 65 do 110 eura po osobi. Prilikom planiranja treba računati na popust za djecu koji se kreće od 30 do 50 posto.

Ako želite da ljetujete u novom, luksuznom hotelu u Kumboru smještaj u koji je sve uključeno (all inclusive) kreće se od 100 pa do 200 eura po osobi, a djeca do sedam godina u pratnji roditelja ne plaćaju ništa, piše N1 Beograd.

U Igalu u hotelima se nudi pun pansion od 95 do 165 eura.

Hotel u Donjoj Lastvi kod Tivta naplaćuje polupansion po danu tokom sezone od 40 do 45 eura po osobi. Djeca u zavisnosti od godina i da li koriste sopstveni ležaj imaju popust od 50 do 100 posto.

Ekskluzivni hoteli u Luštici i Perastu koštaju od 180 do 350 eura po sobi, a luksuzno je i u Portomontenegru, gdje delux apartmani u kompleksu hotela koštaju od 280 do 570 eura po danu.

Apartmani u Budvi koštaju od 30 do 50 eura po danu, u Bečićima od 13 do 35 eura, dok na Jazu se mogu naći od 10 do 50 eura.

Apartmani u Tivtu i Radovićima mogu se iznajmiti u rasponu od 25 do 40 eura, dok su u Krašićima od 30 do 50.

Cijene apartmana u Kumboru se kreću od 25 do 30 eura, a Igalu od 30 do 50.

Ulcinj sa najdužom pješčanom plažom na primorju je među jeftnijim destinacijama sa cijenama od devet do 15 eura, a u Dobrim Vodama se kreću od 20 do 40 eura.

Za mlade je Sea dance festival ili crnogorski Exit svakako događaj ljetne sezone. Ove godine održava se na plaži u Buljarici. Osim festivala tu su i diskoteke, prije svega u Budvi i Kotoru.

Osim mora, u Crnoj Gori je moguće je otići i na planine, gdje su temperature niže, noći hladne, a priroda zapanjujuća. Moguće je organizovati pješačke i planinarske ture, ali i okupati se u brojnim čistim i hladnim jezerima. Planina Durmitor i Žabljak u njenom podnožju su najpopularnije destinacije. Ovdje je najbolje iznajmiti kuće, a cijene se kreću oko 50-60 eura po danu, dok manje kuće je moguće iznajmiti i za 30-35 eura.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas