Srijeda, 21 veljače, 2024

Za samo jedan dan izgubili 25 milijardi dolara

Preporučeno

Neto bogatstvo bivšeg prvog čovjeka Microsofta Billa Gatesa smanjilo se za tri milijarde dolara, pošto su akcije te kompanije potonule 6,19 posto

Najbogatiji direktori “big tech” kompanija izgubili su zajedno 25 milijardi dolara nakon rasprodaje tehnoloških akcija u četvrtak, prema podacima CNBC-a.

Akcije tehnoloških firmi u indeksnoj korpi S&P 500 zaključene su sinoć u minusu od 5,8 posto, povukavši tržište u “crveno”.

Upravo se čita:  Od naredne godine letovi iz Sarajeva za SAD i Kanadu? Evo za koje sve destinacije pregovara sarajevski aerodrom

Dramatičan pad cijena zbrisao je nekoliko milijardi dolara neto vrijednosti nekih od najbogatijih ljudi na svijetu, čije je bogatstvo posljednjih sedmica narastalo kako su tehnološke akcije sve više i više išle u vis.

Akcije Amazona su završile jučerašnje trgovanje u padu od 4,63 posto, tako da je glavni izvršni direktor Jeff Bezos “kraći” za devet milijardi dolara neto bogatstva.

Upravo se čita:  Tek što je poskupjelo gorivo u BiH, najavljuje se dodatni rast cijena

“Teslin” šef Elon Musk je takođe izgubio devet milijardi dolara, nakon što su njegove akcije pale za 9,02 procenta, dok je glavnom izvršnom direktoru Facebooka Marku Zuckerbergu pad akcija od 3,76 odsto odnio četiri milijarde dolara.

Neto bogatstvo bivšeg prvog čovjeka Microsofta Billa Gatesa smanjilo se za tri milijarde dolara, pošto su akcije te kompanije potonule 6,19 posto, navodi CNBC.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Poslodavci u FBiH insistiraju na zakonu o zapošljavanju stranaca, ali i da se “srede” evidencije nezaposlenih

Na sastanku predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Udruženja poslodavaca FBiH koji je održan danas u Sarajevu, zaključeno...

Još vijesti za vas