Srijeda, 17 srpnja, 2024

Za samo nekoliko sati hakeri ukrali 45 miliona dolara

Preporučeno

Velika pljačka stotine bankomata, u kojoj je ukradeno nevjerojatnih 45 miliona dolara, realizirana je u svega nekoliko sati. Riječ je bila od dvije detaljno i precizno planirane operacije u kojima su poharali čak 27 zemlja. Zasad je uhićeno sedmero ljudi.

Ilustracija
Ilustracija

Lopovi su prvo hakirali računalni sustav međunarodnih korporacija, a njihova prva ”stanica” bila je Manhattan, gdje su u samo nekoliko sati ukrali milione dolara.

Nakon što su napali bankarske račune kako bi uklonili ograničenja podizanja gotovine, navalili su s ruksacima na bankomate.

”Ljudi iz pozadine masno su platili hakerima da upadnu u bankarski sustav, nabave PIN-ove računa kreditnih kartica te ostale potrebne stvari”, rekao je bivši zamjenik direktora FBI-a John Miller za CBS.

Policija je uhapsila njih sedam, a osmi član bande Alberto Yusi Lajud-Pena, poznat kao Prime i Albertico, navodno je ubijen još u aprilu.

(Net.hr)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Nakon odluke Suda BiH: Ramo Isak otkrio hoće li obrisati spot sa društvenih mreža

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu stranke Snaga naroda, koju predvodi federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak. Time je...

Još vijesti za vas