Srijeda, 24 travnja, 2024

Zagreb: Desetine povrijeđenih zbog padova na snijegu

Preporučeno

U jednom je slučaju mlađa osoba ozlijeđena pri padu snijega sa zgrade. Glumca i voditelja Tarika Filipovića udarilo auto koje se nije moglo zaustaviti zbog snijega

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Snijeg, koji je proteklih dana prouzročio brojne probleme u Zagrebu, i dalje pada, ali smanjenim intenzitetom, javio je dopisnik agencije Anadolija (AA).

Padaline na području Zagreba i zagrebačke županije očekuju se do kraja tjedna.
Zimska služba još uvijek nije uspjela ukloniti velike količine snijega koji je napadao proteklih dana, a već su sve snage upregnuli u borbu protiv novog snijega koji je počeo padati jučer popodne.

Upravo se čita:  Poznata srbijanska voditeljica pronađena mrtva

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika jučer je u Traumatološku kliniku u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici primljeno tridesetak ozlijeđenih, mahom zbog lomova. U jednom je slučaju mlađa osoba ozlijeđena pri padu snijega sa zgrade.

Jedna od žrtava teških vremenskih uvjeta je i hrvatsko-bosanski glumac i TV voditelj Tarik Filipović. Filipović je, naime, prelazio pješački prijelaz u zagrebačkom naselju Kustošija kada je na njega naletio terenac koji se zbog skliskog kolnika i snijega nije mogao zaustaviti. Filipović je zadobio prijelom lijeve potkoljenice, a smrskano mu je i koljeno.

Upravo se čita:  Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Razni gradski mediji javljaju i kako povremeno dolazi do kratkotrajnih zatvaranja zagrebačkih prometnica, a time i stajanja tramvajskih linija zbog neodgodivog uklanjanja snijega s krovova zgrada.

U Zagrebu su obustavljene neke gradske autobusne linije, a neke voze po skraćenom voznom redu. Sve pruge na području Republike Hrvatske otvorene su za promet, ali zbog velike količine snijega željeznički promet teče s poteškoćama i otkazane su mnoge linije, priopćile su jutros Hrvatske željeznice (HŽ). Također, zbog snijega koji smanjeno pada u Zagrebu teškoća ima i u cestovnom prometu.

Upravo se čita:  Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!

U čitavoj Hrvatskoj je oblačno, a kraća sunčana razdoblja moguća su na Jadranu i u Slavoniji. U Gorskome kotaru, Lici i sjeverozapadnom području Hrvatske povremeno snijeg, a više snijega očekuje se u gorju. U Slavoniji i Baranji će padati slaba kiša, koja se ponegdje može smrzavati na tlu, a na Jadranu kiša mjestimice uz grmljavinu.

(Anadolija)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas