Utorak, 23 travnja, 2024

Zamjenica državnog tužioca u Crnoj Gori uhvaćena u krađi krema u ‘Cometics marketu’

Preporučeno

Zamjenica osnovnog državnog tužioca iz Podgorice (Crna Gora) Romina Vlahović uhvaćena je u subotu u krađi skupocjenih krema u “Cosmetics marketu” kod Sahat-kule u glavnom crnogorskom gradu

Mjesto krađe: Cosmetics market kod Sahat-kule
Mjesto krađe: Cosmetics market kod Sahat-kule

Prema informacijama koje prenosi list Pobjeda, tužiteljka je zatečena u prodavnici dok je stavljala skupocjene pomade u kutije jeftinijih, koje je zatim “uredno” plaćala na kasi i odlazila iz prodavnice kao “uredni kupac”.

Spomenuti list tvrdi da su njegovi novinari više dana istraživali slučaj i na osnovu svjedočenja više učesnika rekonstruisali način krađe.
Naime, vlasnik i osoblje “Cosmetics marketa” još ranije su primijetili “višak” jeftinih pomada u kutijama onih skupljih, ali nisu znali koji je razlog tome. Enigma je rasvijetljena u subotu, nekoliko dana nakon što je osoblje preduzelo dodatne mjere na osnovu kojih je tužiteljka Romina Vlahović snimljena bezbjednosnom kamerom kako u radnji prepakuje pomade.

Upravo se čita:  Hit na društvenim mrežama: Pjevao u autobusu 14 sati na putu od Sarajeva do Beča

Razotkrio ju je radnik obezbjeđenja koji je odmah pozvao policiju. Prema pisanju lista, ona se na licu mjesta nije identifikovala tako da zaposleni u radnji do dolaska policije nisu znali o kome je riječ. Prema informacijama koje su potvrđene Pobjedi, tek u policiji je ustanovljeno da je riječ o zamjenici osnovnog državnog tužioca.
Osnovna državna tužiteljka Ljiljana Klikovac potvrdila je sinoć Pobjedi da je događaj prijavljen i da je Romina Vlahović u policiji saslušana u svojstvu građanina. Za sada se, prema riječima tužiteljke Klikovac, tužilaštvo još nije odredilo kako će kvalifikovati krivično djelo koje će se Romini Vlahović staviti na teret: “Postoji još uvijek dilema da li se radi o krađi ili prevari. Jedno od ta dva djela jeste, a utvrdićemo koje”.

Upravo se čita:  Kupovao traktor preko interneta pa ostao bez traktora i para

Klikovac je navela da su uzete izjave i da je predmet u nadležnosti tužilaštva.

Prema njenim riječima, Romina Vlahović i još nekoliko svjedoka saslušani su u tužilaštvu.

– Izuzeti su snimci iz kozmetičke radnje i proslijeđeni su Forenzičkom centru gdje je vještačenje u toku. Nadamo se da će sutra biti dostavljeni rezultati – rekla je Ljiljana Klikovac.

Upravo se čita:  Kupovao traktor preko interneta pa ostao bez traktora i para

Što čeka tužiteljku?

Za krivično djelo sitne krađe zaprijećeno je zatvorskom kaznom do godinu dana zatvora, dok je za tešku krađu, o čemu ovdje, prema stručnjacima koje je Pobjeda kontaktirala, nije riječ, zaprijećena kazna do pet godina zatvora.

Za krivično djelo prevare zaprijećena zatvorska kazna je do osam godina zatvora. Sagovornici lista nisu mogli dati procjenu moguće kazne, u slučaju da se slučaj dokaže, obzirom na to da nisu upoznati sa detaljima.

Bez obzira na kvalifikaciju krivičnog djela, ukoliko bi “premještanje pomada” bilo dokazano, tužiteljka Romina Vlahović ne bi mogla ostati na sadašnjoj dužnosti.

(Pobjeda)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Ako imate ove novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM? Od naredne godine ih više nećete moći koristiti

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice konvertibilne marke apoena 10 KM, 20 KM, 50 KM i...

Još vijesti za vas