Utorak, 25 lipnja, 2024

Završena obdukcija tijela ubijene 14-godišnje Vanje: Ovo su detalji

Preporučeno

Četrnaestogodišnja djevojčica nestala je 27. novembra ujutro, a njenom tragičnom pronalasku prethodila je sedmodnevna potraga. Tijelo je pronađeno nekoliko dana nakon nestanka.

Obdukcija tijela 14-godišnje Vanje Đorđevske, koja je pronađena ubijena nakon sedmodnevne potrage, završena je u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju u Skoplju.

Prema informacijama koje prenosi portal MKD.mk pozivajući se na neimenovane izvore, tijelo je predato porodici. Analize nakon obdukcije trebaju utvrditi uzroke nasilne smrti, kao i vrijeme kada je djevojčica preminula. Potpuni obdukcioni nalaz sa svim detaljnim podacima i analizama bit će predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Skoplju nakon završetka.

Upravo se čita:  Imao je samo 24 godine: Ovo je Ismail, mladić koji je poginuo u nesreći kod Jajca

Izvještaj o obdukciji smatra se ključnim dokazom u istrazi ovog tragičnog zločina, prema informacijama koje prenosi Tanjug.

Četrnaestogodišnja djevojčica nestala je 27. novembra ujutro, a njenom tragičnom pronalasku prethodila je sedmodnevna potraga. Tijelo je pronađeno nekoliko dana nakon nestanka.

U istom periodu, u okolini Velesa pronađeno je i tijelo P.Ž (74) iz Velesa, čiji je nestanak bio prijavljen 24. novembra. Prema zvaničnim podacima, iste osobe se sumnjiče za ubistvo i ovog muškarca i djevojčice.

Upravo se čita:  Poznat identitet maloljetnika koji se sinoć utopio u Jablaničkom jezeru

Osumnjičeni Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski trenutno se nalaze u pritvoru, zajedno s ocem preminule djevojčice. Glavnoosumnjičenom Ljupču Palevskom-Palču, za kojim je izdata međunarodna potjernica, određen je pritvor u odsustvu, koji će se primjenjivati nakon njegovog privedenja.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li su osobe koje predaju zahtjev za penzionisanje do dobijanja rješenja zdravsteno osigurane?

Pitanje koje brine buduće penzionere je da li će kada zaključe radni odnos i predaju zahtjev za penzionisanje do...

Još vijesti za vas