Subota, 22 lipnja, 2024

Zbog konobarice Semir ubio Ćamila i teško ranio Amara

Preporučeno

Ubijeni mladić je pogođen jednim hicem kaže načelnik PU Doboj dok je njegov prijatelj ranjen sa tri hica.

Ćamil Omerović (28) iz Gračanice je ubijen u srijedu oko 23.07 u Ulici jug Bogdana, dok je Amar Mahmutagić (37) iz Doboj Istoka ranjen, a osumnjičen da je pucao je Semir Imamović (34) iz Tešnja.

Na vanrednoj pres konferenciji Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj je izjavio da su prije ubistva vinovnici zajedno sjedili u kafiću “Ceca” u Doboju, međusobno se čašćavali, a rasprava je uslijedila zbog konobarice i završila pucnjavom.

“U tom momentu su bili jedini gosti u tom ugostiteljskom objektu. Da bi eto prije samog teškog ubistva došlo do rasprave i svađe unutar objekta između tih lica, da bi nakon kraće svađe izašli ispred, nastavili sa svađom gdje je u jednom momentu lice I.S. izvadio vatreno oružje koje je imao kod sebe upotrijebio i lišio života jedno lice, a drugo lice ranio”, izjavio je Radinković.

Upravo se čita:  Tragedija u Travniku: Preminuo 28-godišnji Sanjin, prijatelji se opraštaju od njega

U kafić su oko 18 časova stigli stradali Ćamil i njegov prijatelj Amar, dok je Imamović stigao tri sata kasnije.

“Svađa je nastupila zbog prirode odnosa između zaposlene radnice pomenutog ugostiteljskog objekta i ova tri lica”, naveo je Radinković, te dodao da je još nije poznato šta su konzumirali i u kojim količinama.

Ubijeni mladić je pogođen jednim hicem kaže načelnik PU Doboj dok je njegov prijatelj ranjen sa tri hica.

Upravo se čita:  Poznat identitet maloljetnika koji se sinoć utopio u Jablaničkom jezeru

“Jedan projektil ga je pogodio u predjelu natkoljenice, i dva i predjelu grudi, grudnog koša. Znači, jedan je prostrel, a drugi zadržalo se zrno u tijelu, međutim on je van životne opasnosti”, kazao je načelnik dobojske policije.

Djelo je okvalifikovano kao teško ubistvo. “Izvršenim provjerama smatramo da je oružje nelegalno, tako da će ići krivično djelo nelegalno posjedovanje oružja”, izjavio je Radinković.

Upravo se čita:  Dječak koji je povrijeđen u pekari u Blažuju ima teške tjelesne povrede

Provjerama sa kolegama u Tešnju, navodi Radinković utvrđeno je da je Imamović ranije osuđivan za tešku krađu, a prije dvadesetak dana je podignuta i optužnica za tešku tjelesnu povredu na području FBiH.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Direktor Elektroprivrede BiH nema dobre vijesti: Ispadi, puput jučerašnjeg kolapsa, mogući su i ubuduće!

Neviđeni kolaps elektroenergetskog sistema - na dva sata paralizirana Bosna i Hercegovina, Crna Gora i dio Hrvatske... O uzrocima...

Još vijesti za vas