Srijeda, 21 veljače, 2024

Zbog nepropisnog parkiranja: Muškarac (51) optužen da je udario policajca i prijetio mu “J**** li ti majku izbjegličku”

Autor:Agencije

Preporučeno

Sporni događaj desio se 24. decembra prošle godine oko dva sata poslije ponoći. Policajac D.R. je došao na kritično mjesto po službenoj dužnosti, a povodom sankcionisanja nepropisno parkiranih vozila na užem gradskom području.

Banjalučanin Jelenko K. (51) optužen je zbog napada na policajca kojeg je udario i prijetio mu prije mjesec dana u Banjoj Luci. Povod za napad je bilo uklanjanje Kopranovićevog vozila koje je bilo nepropisno parkirano.

U optužnici, koju je u ekspresnom roku podiglo Okružno javno tužilaštvo, navodi se da se Jelenku K. na teret stavlja krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. On je inače od ranije poznat istražnim organima u Banjoj Luci po brojnim krivičnim djelima.

Upravo se čita:  Kum otkrio do sad nepoznate informacije o ubistvu koje je šokiralo BiH: Saša je imao mnogo više para nego što se misli

Sporni događaj desio se 24. decembra prošle godine oko dva sata poslije ponoći. Policajac D.R. je došao na kritično mjesto po službenoj dužnosti, a povodom sankcionisanja nepropisno parkiranih vozila na užem gradskom području.

– Kada je oštećeni zajedno sa drugim policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, preduzimao radnje iz svoje nadležnosti radi uklanjanja nepropisno parkiranog vozila marke “BMW” stranih registarskih oznaka, koje koristi Jelenko K., osumnjičeni je izašao iz ugostiteljskog objekta – istaknuto je u optužnici.

Upravo se čita:  Tragedija u Hrvatskoj: U stravičnoj nesreći poginuo 48-godišnjak iz Bosne i Hercegovine

Dodaje se da je prvo došlo do kraće rasprave sa policajcima i odbijanja da postupi po naređenjima, nakon čega je policajac D. R. naredio da se Jelenko K. uhapsi, da bi ga ovaj potom šakom u glavu.

Policajac je zadobio oguljotinu i krvarenje iz nosa, te otok donje usne.

– Potom mu je uputio i prijetnju: “J**** li ti majku i djecu izbjegličku, zapamtićeš me” – navodi se u optužnici.

Upravo se čita:  U Tuzli pronađeno tijelo 25-godišnjaka

Dodaje se da je kod oštećenog policajca to izazvalo osjećaj straha i ugroženosti za vlastiti, kao i živote članova porodice.

Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Moglo bi vas zanimati

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve više građana odlazi u kladionice: Ne vide izlaz u radu nego u kockanju

Sve više raste broj bh. građana koji gube gomile novca na igrama na sreću. Tako je lani promet u...

Još vijesti za vas