Utorak, 25 lipnja, 2024

Zbog ranjavanja manekenke Emine Karišik: Mirza Muhović dobio pet mjeseci zatvora

Preporučeno

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je sporazum o priznanju krivice te sa pet mjeseci zatvora kaznio Mirzu Muhovića (1983.), koji je 1. aprila prošle godine u hostelu Feri na Igmanu, pucajući iz pištolja ranio u nogu manekenku Eminu Karišik.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Muhović je, dakle, priznao krivicu te mu je na kraju izrečena kazna od po tri mjeseca zatvora za nasilničko ponašanje i nedopušteno držanje oružja, odnosno jedinstvena kazna od pet mjeseci zatvora, potvrđeno je za Klix.ba u Općinskom sudu u Sarajevu. U međuvremenu je Tužilaštvo odustalo od optužbi za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Upravo se čita:  Tragedija u Travniku: Preminuo 28-godišnji Sanjin, prijatelji se opraštaju od njega

Sud je u obzir uzeo olakšavajuće okolnosti da Muhović ranije nije osuđivan te da je sklopio sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom na početku procesa.

Tužilac Ermin Gačanović istakao je kako smatra da će kazna imati utjecaja na Muhovića, s čime se složio i njegov advokat Muhidin Kapo, kazavši kako vjeruje da njegovom branjeniku Muhoviću nešto slično više neće pasti na pamet.

Upravo se čita:  Tuga do neba: Poznato ko je djevojka (18) koja je život izgubila u jezivoj nesreći kod Nevesinja

(Klix)

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Je li moguća prosječna plata od 2.000 maraka?

Ekonomisti poput Zorana Pavlovića ističu da je potrebno resetovati ekonomski sistem kako bi se osiguralo da radna snaga dobije...

Još vijesti za vas