Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Zuhdija Mujkić izgorio u porodičnoj kući

Preporučeno

U zaseoku Mujkići, u velikokladuškoj Mjesnoj zajednici Šumatac danas u prijepodnevnim satima u porodičnoj kući izgorio je 61-godišnji Zuhdija Mujkić zvani Pašimin. U požaru koji se proširio po cijeloj kući ostao je zarobljen nesretni vlasnik.

policija-traka2Soba u kojoj je Mujkić izgorio u potpunosti je obložena drvenom lamperijom pa je to vjerovatno doprinijelo širenju požara.

Iako su vatrogasci iz Velike Kladuše stigli odmah po prijavi, za spašavanje Zuhdije Mujkića je bilo prekasno. Kuća je skoro u potpunosti izgorjela i prije dolaska dva vatrogasna vozila, a skučen prostor i nepristupačnost su otežavali intervenciju. Porodična kuća sa namještajem i ostalom opremom u potpunosti je uništena.

Upravo se čita:  FUP uhapsio 27-godišnjaka, pronađeni arsenal oružja i eksplozivne materije

Pripadnici Četvrte policijske uprave iz Velike Kladuše i vatrogasni inspektor obavili su uviđaj. Nezvanično, nisu pronađeni nikakvi tragovi eventualnog podmetanja požara izvana, jer je utvrđeno da su ulazna vrata bila zaključana. Kuća je bila priključena na električnu energiju i vodovodnu mrežu, a istražitelji su utvrdili da u trenutku požara nije bilo vatre u šporetu koji se nalazio u prostoriji u kojoj je požar izbio.

Upravo se čita:  Uhapšen Amir Pašić Faćo, evo i zbog čega

Posmrtni ostaci stradalog Zuhdije Mujkića odvezeni su u mrtvačnicu Doma zdravlja Velika Kladuša.

Mujkić je, kako smo saznali, od 9. decembra prošle godine živio sam, jer je toga dana iz kuće istjerao suprugu i tri sina. Prema kazivanju njegovih sinova, Zuhdija se u posljednje vrijeme čudno ponašao i često se opijao, a komšije kažu kako je često govorio da će se sam uništiti. Iza nastradalog Mujkića ostali su supruga, četiri sina i dvije kćerke.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Preminuo Mujo Kantić, direktor “Kantić touristika”

Mujo Kantić, direktor preduzeća "Kantić touristik", preminuo je sinoć u 67. godini, potvrđeno je iz ove firme. Njegove radne kolege...

Možda vas zanima i ovo