Petak, 12 travnja, 2024

Zuhdija Mujkić izgorio u porodičnoj kući

Preporučeno

U zaseoku Mujkići, u velikokladuškoj Mjesnoj zajednici Šumatac danas u prijepodnevnim satima u porodičnoj kući izgorio je 61-godišnji Zuhdija Mujkić zvani Pašimin. U požaru koji se proširio po cijeloj kući ostao je zarobljen nesretni vlasnik.

policija-traka2Soba u kojoj je Mujkić izgorio u potpunosti je obložena drvenom lamperijom pa je to vjerovatno doprinijelo širenju požara.

Iako su vatrogasci iz Velike Kladuše stigli odmah po prijavi, za spašavanje Zuhdije Mujkića je bilo prekasno. Kuća je skoro u potpunosti izgorjela i prije dolaska dva vatrogasna vozila, a skučen prostor i nepristupačnost su otežavali intervenciju. Porodična kuća sa namještajem i ostalom opremom u potpunosti je uništena.

Upravo se čita:  Velika tragedija pogodila grad u BiH: Tokom probe na folkoru preminuo 17-godišnjak

Pripadnici Četvrte policijske uprave iz Velike Kladuše i vatrogasni inspektor obavili su uviđaj. Nezvanično, nisu pronađeni nikakvi tragovi eventualnog podmetanja požara izvana, jer je utvrđeno da su ulazna vrata bila zaključana. Kuća je bila priključena na električnu energiju i vodovodnu mrežu, a istražitelji su utvrdili da u trenutku požara nije bilo vatre u šporetu koji se nalazio u prostoriji u kojoj je požar izbio.

Upravo se čita:  Poznat uzrok požara kod Zenice u kojem su stradale majka i kćerka

Posmrtni ostaci stradalog Zuhdije Mujkića odvezeni su u mrtvačnicu Doma zdravlja Velika Kladuša.

Mujkić je, kako smo saznali, od 9. decembra prošle godine živio sam, jer je toga dana iz kuće istjerao suprugu i tri sina. Prema kazivanju njegovih sinova, Zuhdija se u posljednje vrijeme čudno ponašao i često se opijao, a komšije kažu kako je često govorio da će se sam uništiti. Iza nastradalog Mujkića ostali su supruga, četiri sina i dvije kćerke.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nove cijene goriva zatražilo 200 pumpi u BiH

Kao što smo i najavili prije nekoliko dana, rast cijena nafte na svjetskom tržištu pokrenuo je val poskupljenja goriva...

Još vijesti za vas