Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Zvjerski pretučena starica Mitra Popović (77)

Preporučeno

Policija u Maglaju uhapsila je u četvrtak F. A. (19) i A. A. (21) iz Maglaja, za koje se sumnja da su izvršili brutalno razbojništvo nad povratnicom Mitrom Popović (77) iz naselja Bijela Ploča. Kod F. A. pronađeni su i oduzeti dva prstena i novac, za koje je utvrđeno da su ukradeni prilikom razbojništva.

Popović: Mislila sam da mi je došao kraj kad su me počeli daviti (Foto: Dnevni avaz)
Popović: Mislila sam da mi je došao kraj kad su me počeli daviti (Foto: Dnevni avaz)

Također je utvrđeno da se dio ukradenih predmeta nalazi u porodičnoj kući vlasništvo A. S., a koju koristi A. A. te su pretresom porodične kuće pronađeni dva mobitela, lični dokumenti, bankovne kartice i novac.

– Kada su počeli da prijete i da me dave, mislila sam da mi je došao kraj – ovako svoju potresnu priču počinje Mitra Popović.

Veliki hematomi i krvni podljevi po cijelom licu i rukama govorili su sami o tome kakvu je strahotu preživjela ova starica.

Upravo se čita:  Objavljeni detalji ubistva Banjalučanina na Manjači: Drvenom letvom Rodoljubu zadao više udaraca po glavi od kojih je preminuo

– Sve ove godine nisam imala nikakvih problema ni neprijatnosti. Tu su moje komšije Bošnjaci i Srbi povratnici, sa svima sam se lijepo slagala, policija me često obilazila pitajući ima li kakvih problema. I nije ih bilo do prije neku veče – kazala je Mitra.

Prema njenim riječima, nešto poslije tri sata u četvrtak probudio ju je udarac u vrata. Kasnije je saznala da je to bio jedan od provalnika koji je udarcem noge provalio u njenu kuću na osami.

– Brzo su došli do sobe gdje sam spavala. Napolju je gorjela ulična rasvjeta, tako da se i u sobi dobro vidjelo. Do moga kreveta došla su dvojica maskiranih muškaraca, jedan od njih me je jako udario u glavu i počeo me daviti vičući da im kažem gdje su pare i zlato. Ne mogu vam ni opisati koliko sam se uplašila. Vukli su me, mislili su da imam naušnice i ogrlicu, nisam imala, a nasilu su mi skinuli dva zlatna prstena koja sam imala na rukama. Vikala sam da nemam ni para ni zlata, penzionerka sam – priča Mitra.

Upravo se čita:  Potukle se sestre u Cazinu, jedna završila u bolnici, druga u pritvoru

U jednom trenutku bacili su je s kreveta, a u drugoj sobi pronašli su dva mobitela i njenu tašnu s dokumentima i 30 KM, koliko je baka Mitra pripremila za plaćanje struje.

– Ako pozoveš policiju, doći ćemo ponovo i ubiti te, a kuću dignuti uzrak – rekli su joj na odlasku razbojnici, a nesretna starica je čekala sve do šest sati ujutro da pozove prve komšije Zoru i Ratka Đurića.

Komšije su odmah alarmirale policiju i Hitnu pomoć, koja ju je prebacila do Kantonalne bolnice Zenica.

– Zaista nemam riječi kojima bih zahvalila policiji i ljekarima, bili su toliko ljubazni i korektni – priča Mitra.

Upravo se čita:  Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: Ostavila ceduljicu u kojoj je pisalo "kada nas pronađete nazovite mog babu Asima"

Mitrina djeca željela su da se odmori malo kod njih, u Bijeljini. Međutim, starica je čvrsto odlučila da ostane u svojoj kući.

– Straha će uvijek biti, evo, i sada sva pretrnem kada se vrata malo jače zalupe – dodala je Mitra.

Obilaze je i komšije Bošnjaci

Mitri su jučer u posjeti bili sin Mladen i snaha Radana te kćerka Gordana Gluhović, koji žive u Bijeljini.

– Sve nas je ovo šokiralo jer se radi o starijoj osobi, penzioneru. Već nekoliko dana dolaze naše komšije Bošnjaci i Srbi, obilaze mamu, pitaju mogu li kako pomoći. I njih je uhvatio strah, nikome nije prijatno, ali dobro je da je policija brzo pronašla počinioce – kažu Gordana i Mladen.

(Izvor: Dnevni avaz)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas