Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Banjalučki studenti se otrovali u menzi

Nemojte propustiti

U banjalučkoj Klinici za infektivne bolesti hospitalizovano je 14 studenata zbog trovanja hranom, dok je trinaestero pušteno kući.

studenti-b-lukaNačelnik Klinike Zdravka Kezić navela je da je tokom noći pregledano 27 studenata oboljelih od akutnog febrilnog gastroenteritisa, koji se hrane u studentskoj menzi.
Prema njenim riječima, svi oboljeli su 5. jula večerali makarone sa piletinom.

Svi primljeni se bolje osjećaju, te se očekuje njihov brzi oporavak i otpust kući, saopšteno je iz Kliničkog centra Banjaluka.

Od više stanara doma portal eTrafika.net dobio je informaciju da je određeni broj njihovih kolega primljen u Klinički centar Banjaluka, dok su oni sa blažim simptomima ostali u domu.

“Juče oko 11 sati zabolio me je stomak, ali nisam mnogo obraćao pažnju na to, jer sam smatrao da će ubrzo da me prođe. Ipak, nakon pet sati bol se samo pojačavao, a uz to sam dobio i temperaturu. Zajedno sa kolegom koji je bio u još gorem stanju smo otišli na pregled i u Kliničkom centru su nam dali infuziju od koje nam je bilo malo bolje.

Mene su odmah pustili, a kolega je ostao do jutros kad je pušten. Ipak, bolovi još uvijek nisu prestali, kao ni temperatura. U Kliničkom centru sumnjaju da smo se zarazili salmonelom, ali još uvijek obavljaju pretrage”, rekao je za eTrafiku student Slobodan Kovačević, koji kaže da je u Klinički centar primljeno 50 studenata, dok je 20 njih pušteno kući.

Kako navodi Kovačević, njegovo stanje je čak bilo i među blažima, jer je bilo studenata koji su vrištali od bolova i padali u nesvijest.

O ovom slučaju dobili smo potvrde od još nekoliko stanara doma „Nikola Tesla“, navodi eTrafika. Trojica studenata koji su željeli ostati anonimni rekli su da su se im prvi simptomi pojavili juče nakon ručka, te da još uvijek nisu išli u Klinički centar, ali da će to uraditi ukoliko im se stanje uskoro ne popravi. Simptomi su im isti – mučnina, malaksalost, temperatura i dijareja.

Predsjednik Skupštine studenata SC “Nikola Tesla” Igor Macanović rekao je da se radi o 27 oboljelih studenata.

“Imam informaciju da je 27 studenata hospitalizovano, od čega je 13 zadržano na liječenju. Sutra zasijeda Upravni odbor SC ‘Nikola Tesla’ gdje ćemo vidjeti šta i kako dalje. Skupština studenata će sutra uputiti otvoreno pismo u kome traži od nadležnih institucija da provjere taj slučaj. Sutra posle Skupštine ću imati više infromacija”, rekao je on.

(Srna/Etrafika)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Jasno i nedvosmisleno negiranje genocida! Dodikov savjetnik potpisao peticiju i najavio ozbiljnije prikupljanje potpisa

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i...

Možda vas zanima i ovo