Povlači li se Denis Bećirović iz politike? ‘Nikad nisam bio politička kukavica…’ – Bh-index

Povlači li se Denis Bećirović iz politike? ‘Nikad nisam bio politička kukavica…’

Politika    Datum: 08.11.2018.    
Autor: NAP.ba

Denis Bečirović, Foto: SDP BiHDenis Bećirović, koji je bio državni poslanik SDP BiH prekinuo je radnopravni status u Parlamentarnoj skupštini BiH. On je pojasnio da njegova karijera nikada nije zavisila od političkog angažmana – piše Patria.

– Bez obzira na aktivan politički angažman nikada nisam gubio vezu sa strukom i naukom i uvijek sam imao svoje radno mjesto izvan politike – kazao je Bećirović.

Zajednička komisija za administrativne poslove Parlamentarne skupštine BiH verifikovala je rješenje o sporazumnom prestanku radnog odnosa između PS BiH i Bećirovića kao poslanika.

– Ovim činom prekinuo sam radni odnos u Parlamentarnoj skupštini BiH. U punom kapacitetu nastavljam raditi posao univerzitetskog profesora – kazao je Bećirović.

Preporučeno za vas:  "Ko i zašto blokira nadzor na OSA-om i rad komisije za odbranu i sigurnost?"

Dodao je da na političkom planu i dalje ostaje aktivan i nema namjeru odustati od borbe za pravednu i evropsku državu Bosnu i Hercegovinu.

– Nikada nisam bio politička kukavica koja je bježala od odgovornosti vršenja bilo koje povjerene zakonodavne ili izvršne funkcije u organima vlasti Bosne i Hercegovine i tako će biti i u budućnosti. Blizu 200.000 građana Bosne i Hercegovine (da nije bilo izbornih manipulacija taj broj bi bio i veći) koji su glasali za mene 7. oktobra 2018. godine su velika obaveza, čast i odgovornost. Nikada neću iznevjeriti te ljude, kao ni ideju multietničke i antifašističke države Bosne i Hercegovine – zaključio je Bećirović.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.