Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Umro Casey Kasem, glumac koji je posuđivao glas Shaggyju iz crtića Scooby Doo

Preporučeno

news-2014-June-casey_kasem_mala_583712534

Američki radijski voditelj, DJ i glumac Casey Kasem preminuo je nedavno u 82. godini nakon duge borbe s demencijom i Parkinsonovom bolešću.

Njegova popularna emisija American Top 40 vinula ga je u radijske visine, ali najmlađi će ga vjerovatno pamtiti po tome što je posudio glas strašljivku Shaggyju iz legendarnog crtanog filma Scooby Doo. Zbog svoje bogate karijere dobio je i vlastitu zvijezdu na Bulevaru slavnih u Hollywoodu.

Upravo se čita:  Enis Bešlagić otvorio dušu o odnosu sa djecom: 'Da sam bio kući, sada ne bi bila ovakva'

Glas ovom liku je davao od 1969. do 1995. godine te ponovo od 2002. do 2009. godine. U toj ulozi naslijedio ga je glumac Mathhew Lillard.

U maju ove godine više nije mogao govoriti, a početkom juna nije više reagovao na pomoć koja mu je pružana, te su njegova djeca odlučila da ga skinu s aparata.

Upravo se čita:  Enis Bešlagić otvorio dušu o odnosu sa djecom: 'Da sam bio kući, sada ne bi bila ovakva'

Vijest o voditeljevoj smrti objavila su upravo djeca Mike, Kerri i Julie na društvenim mrežama, piše Daily Mail.

„Naš tata Casey Kasem je preminuo okružen članovima porodice i prijateljima. Iako znamo da je sada na boljem mjestu te se više ne pati, srca su nam slomljena“, napisali su oni.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas