Utorak, 25 lipnja, 2024

Enis Bešlagić otvorio dušu o odnosu sa djecom: ‘Da sam bio kući, sada ne bi bila ovakva’

Preporučeno

Kaže kako bi u sljedećih 50 godina života volio biti dobrog zdravlja i da napokon uživa, da ne mora trčati za poslom.

Enis Bešlagić mnogima je omiljeni glumac, a iako je aktivan na društvenim mrežama, ne govori često o privatnom životu. Sljedeće godine napunit će 50, a sa suprugom Sabinom ima dvoje djece. S kćerkom Asjom i sinom Makom, kaže, ima prijateljski odnos.

“Budem ja ozbiljan, razumiješ, ali ja kad sam ozbiljan oni mene ne doživljavaju uopšte. To su ti zakoni, ti sad djetetu ne smiješ ništa, imaju one telefone i odmah zovu! Hahahha! Šalu na stranu. Danas djeci moraš biti prijatelj, drug. Više nema tog odnosa ‘ti si iznad njega’. Poštovanje zaista moraš dobiti s iskrenim prijateljstvom s njim. Tek tad dobiješ da ti on vjeruje i povjeruje. Mislim da djeci roditelj mora biti najbolji prijatelj”, rekao je Enis za InMagazin.

Dodao je kako je vrlo zadovoljan s poslom koji je odradio kao tata, a onda se još jednom našalio.

“Apsolutno! Zato što sam ja sve prepustio supruzi! Ja sam shvatio da ću ja nešto us*at sto posto ako se ja budem miješao. Onda su oni meni zamjerili ‘ti nikad nisi kući’, ja kažem ‘da sam ja bio kući, sad djeca ne bi bila ovakva’. Tako da ja mislim da je to bio najbolji izbor”, kaže. Suprugu, ističe, ne viđamo često u javnosti jer je stalno oko djece.

“Pa kad će?! Ja dođem kući i kažem malom ‘daj da odigramo jedu FIFA-u’, kaže on ‘ja moram učiti’, kažem mu ‘sad moraš učit? Što nisi učio dok ja nisam došao’, razumiješ. A ja sam stvarno čekao da malo naraste da možemo igrat FIFU, sad odjednom nešto uče ta djeca i to me nervira baš!, našalio se.

Kaže kako bi u sljedećih 50 godina života volio biti dobrog zdravlja i da napokon uživa, da ne mora trčati za poslom.

“To nije samo borba egzistencijalna, nego to je nekako i društvena. Ja imam društvenu odgovornost pa sam često znao imati neke svoje istupe koji su me koštali nekog vremena pa nisam nešto snimao i radio zbog toga, ali sad bih volio da se ovim poslom bavim iz užitka, iz ljubavi, ne da gledam finansijsku neku korist od toga nego da zaista radiš ono što voliš”, zaključio je Enis.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Sankcioniranim firmama ‘povezanim s porodicom Dodik’ prijete raskidi ugovora

Četiri institucije i jedno javno poduzeće iz Bosne i Hercegovine potvrdili su za Radio Slobodna Evropa (RSE) da mogu...

Još vijesti za vas