Srijeda, 1 svibnja, 2024

MVP BiH: Nema potvrde da je bh. inžinjer otet u Libiji

Preporučeno

libija

Prema zvaničnim informacijama, kontakt sa trojicom inžinjera jeste prekinut, ali se još uvijek ne mogu potvrditi informacije da se radi o kidnapovanju, istakli su iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine

Povodom nestanka trojice inženjera u Libiji, među kojima je i jedan državljanin Bosne i Hercegovine, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je izdalo instrukciju Ambasadi Bosne i Hercegovine u Tripoliju da učini sve neophodne napore kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice, navodi Ministarstvo vanjskih poslova, prenosi Anadolu Agency (AA).

Upravo se čita:  Državljani BiH u Njemačkoj ukrali bicikle vrijedne 120.000 eura: Uhvaćeni su, policija objavila kako su "radili"

Ambasada Bosne i Hercegovine u Tripoliju je u stalnom kontaktu sa vlastima Libije, ali i Ambasadom Republike Italije u Tripoliju koja se aktivno uključila u cijeli slučaj s obzirom da su sva trojica inženjera radila za jednu italijansku kompaniju, a uz istovremeni angažman Ambasade Bosne i Hercegovine u Rimu čije osoblje je u kontaktu sa Ministarstvom vanjskih poslova Republike Italije.

Prema zvaničnim informacijama, kontakt sa trojicom inženjera jeste prekinut, ali se još uvijek ne mogu potvrditi informacije da se radi o kidnapovanju.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena na pasoškoj kontroli u Njemačkoj: Za Bosankom bio raspisan nalog za hapšenje

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine će preduzeti sve mjere iz svoje nadležnosti, a javnost će biti blagovremeno obaviještena o novim saznanjima.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas