Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Hrvatski carinici ostali u šoku: Zaustavili Nijemca, kada su otvorili gepek njegovog automobila ugledali su maloljetnu Iranku!

Preporučeno

Ilustracija
Ilustracija

Na graničnim prijelazima diljem zemlje policija i carinici navikli su na različita iznenađenja posebno u špici sezone, no ipak, ostali su šoku kada su u rano jutro u ponedjeljak otvorili gepek VW Tourana u kojem je bila maloljetna Iranka!

Kako doznajemo, policajci iz Buja su oko 10 sati kontrolirajući promet putnika na graničnom prijelazu Plovanija opravdano posumnjali u blijeda lica 47-godišnjeg Nijemca i njegove maloljetne suvozačice, također njemačke državljanke. Među prtljagom u prtljažnom prostoru policajci su pronašli sakrivenu maloljetnu Iranku koja kod sebe nije imala valjanu putnu ispravu za prelazak državne granice.

Upravo se čita:  Na granici BiH i Hrvatske: Ženu ugrizao poskok dok je brala mladi luk, hospitalizirana u Splitu

Zbog kršenja Zakona o nadzoru državne granice, državljanki Irana policija je izdala prekršajni nalog, do je njen švercer, 47-godišnji Nijemac, priveden na prekršajni sud zbog nepoštivanja Zakona o strancima.

Koji im je bio krajnji cilj i je li Nijemac u vozilu njemačkih nacionalnih oznaka prevozio dijete u prtljažniku za određenu novčanu naknadu, nije poznato.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas